kétkerekes Creative Commons License 1999.06.17 0 0 340
pumpa-legfontosabb hogy milyen a szelep,auto/presta/ez van legtöbbször az mtb-be,singo általában az országutikban, a régi hagyományos egyre ritkább.
Bármiljen kis pumpa csak defektpumpa,sokat ne várj tölle,lényege hogy kicsi és könnyü,álltalában kétféle szelepre jók, auto és singo.A hosszbik fajtábol többféle méret van mert ez a vázba feszül,ajállatos a bringát magadal vinni vásárláskor.A kicsik is többnyire kétfélét tudnak,felerösitésük kis tarto bilincsel a kulacstarto mellé.Othonra pedig valamilyen nagy nyomásmérös pumpa a legjobb.
Agyválto biztos sokféle van,most van ujbol feljövöben,de szolid igénybevételre altalában városi bringákn.Igazán jót csak a Rohloff gyárt 12 seb.kb 140e.huf mtb re.
A régi bringa nem feltétlenül rossz amit ki kell dobni,ha nincs agyonhajtva minden javithato vagy cserélhetö.Bármilyen normális bolt-szerviz,föleg a régiek aki valamit is ad magára biztos megcsinálják ,ha nem kerüld el és mond el mindenkinek.Mivel nyáron több a munkájuk hosszabb javitást jobb elöre megbeszélni.