Prelleg Creative Commons License 2020.04.30 0 0 20752

pert2: „bar csak az elhunytakrol van netes info, de nem hiszem hogy a tobbi eletben maradt katonat se tartottak volna nyilvan nagyszulokig.”

Nagyon sok iratot leselejteztek, de nem kizárt, hogy valami fennmaradt a túlélőkről. Amiről én tudok: az első világháborúból elsősorban a Nachrichten, de valamennyire a Verlustliste is szolgáltat adatokat a hadifoglyokról és sebesültekről. + a Nemzetközi Vöröskereszt Múzeum hadifogolyadatbázisa, de az sem teljes. A második világháború hadifoglyairól még a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár adatbázisaiból tájékozódhatunk, meg a Gulag lexikonból + ígértek 2020 végére egy adatbázist a Szovjetunióba került hadifoglyokról. A nyugati fogságba került katonákról nem tudom, hogy készültek-e valamilyen összeírások.

Sami99: A budakalászi állami anyakönyvek a Pest megyei levéltárban elérhetőek, ahol nem végeztek anyakönyv digitalizálást. Szeged: killbill1980 hozzászólásában lévő linkre rákattintasz, http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153028046&t=9000502 majd az 58-as számnál feletti listán kikeresed azokat az anyakönyveket, amik neked kellenek.