morpet Creative Commons License 1999.06.17 0 0 310
Gyertek pénteken a DM klubba!

Tény, hogy a Neo koncert elmarad a holnapi DM klubban, de a másik program meglesz. Nekem egyébként nem is hiányzik a Neo, mert fantáziátlan zenét játszanak. Eltekintve a kóros ötlettelenségüktől, egyszerűen megölik a zenét: például a Minden lében két kanál zseniális (6/8-os ütemű) zenéjének (4/4-es ütemű) feldolgozása egyszerűen pocsék. A Pecsa-beli Neo koncert egyébként nem lemezbemutató lett volna, csupán egy negyedórás lemezízelítő, de a lemezkiadójuk megneszelte a dolgot, és nem engedi őket most fellépni.
Na, de a lényeg: a másik tervezett program, Dargay Marcell (zongora-zeneszerzés szakos konzervatóriumi hallgató) fellépése nem marad el. Arra kérek mindenkit, ne meneküljetek a büfébe a produkció elől, hanem inkább bátorítsátok a fellépőt. Marcell ugyanis egy szem digitális zongorán 100%-ig ÉLŐBEN fog Depeche Mode-ot ZONGORÁZNI, mintegy 20 percen át. A fellépés egy rövid előre beprogramozott zenekari intróval indul, amit Marcell írt a Surrender az In Your Room és az Interlude Nr.3 bizonyos elemeinek felhasználásával. Ezt követően SEMMI SEM LESZ PLAYBACK, már-már virtuóz előadást hallhatunk: a Pimpf és a Black Celebration megdöbbentő keverékével indul a non-stop DM, elvégre a 101 jubileumát ünnepeljük. Ezt követően gyorsan (1-2) percenként váltják egymást a számok, végig pergő ütemben, az ember csak ámul, mi mindent ki lehet hozni egy zongorából (és persze a Depesmódból). Most csak 1981-től 1991-ig lesznek számok (időkorlát miatt), nagyjából időrendben olyan gyöngyszemekkel, mint az If You Want vagy a Happiest Girl. A "koncert" - szintén a 101-jubileum - Everything Counts-szal zárul, és majd megmutathatjátok, hogy a Pecsa közönsége is tudja-e olyan jól énekelni a záró sorokat, mint a pasadenai fiatalok. Érdemes visszatapsolni is Marcellt, mert hallottam tőle a potenciális ráadást: egy zseniális Master and Servantet.
Azért írtam minderről ilyen részletesen, mert merész vállalkozás kiállni a Pecsa közönsége elé egy szem digitális zongorával. A playbackhez szoktatott közönség igényes és totálisan élő produkciót hallhat, de egész biztos, hogy az első pár perc mindenkit ledöbbent majd. Érdemes azonban bent maradni mert így még biztosan nem hallottátok egyik számot sem.
Szóval gyertek, és hallgassátok meg Dargay Marcellt (reméljük, semmilyen technikai gond nem jön közbe), aztán írjátok meg, hogyan tetszett.
Viszlát ott!

Előzmény: disp_ (307)