Ha elvitte egyszer a pénzt (elfogadta) akkor annyi, vitának helye nincs. Menj csak vissza Te, hogy többet adtál, azt fogják mondani, hogy "péztártul való távozás után..."
Egyébként velem is előfordult, hogy nem akartak visszadni, de én kihívtam a főcincért. Nem a reklám helye, ezért nem írok nevet (elég, ha annyit mondok, hogy a legelengánsabb étterem a Ferenciek terén?), de a következőket tette a pincér ÚR:
1. Végignézett rajtunk, és látszott rajta, hogy nem érti, ilyen emberek miért járnak ilyen jó helyre. Valószínűleg nem voltunk eléggé elegánsak.
2. Mély felsőbbrendűséggel és sóhajtozással felvette a rendelést olyan 10 perc múlva. (Közben mást nem szolgált ki, figyeltem.)
3. Másfajta salátát hozott, mint amit rendeltünk. Ekkor még arra gondoltam, hogy nem cirkuszolok, a kedvesem már beleevett, mire észleltük, hogy nincs benne ez, viszont van benne az. OK, túléljük.
4. Fél óra integetés után méltóztatott odafáradni, és sokat mondóan bólogatni, amikor a számlát kértem.
5. Visszaadott a 10,000 Ft-ból ezerig, majd jelentősen rám nézett és várt (ekkor olyan 350-400 Ft borravalónál tartott). Valahogy nem jött rá, hogy én nem véletlen nem mondtam, hogy mennyiből adjon vissza, mert ez esetben (pedig szoktam) nagyon távol álltam attól, hogy még borravalót is adjak. Várt, és nézett, hogy na mi van. Erre kértem meg, hogy szóljon a főnökének. Olyan erővel vágta az asztalra fillérre a visszajárót, hogy azt hittem szétesik az asztal. Sajnos ezzel sem voltam elégedett, kihívattam a főnökét. A főnöke ugyanilyen én-vagyok-a-király vendégnek-kuss-a-neve stílusban sűrű szájhúzogatások közepette elnézést kért. Azt hiszem erre a bocsánatkérésre mondják, hogy nincs benne köszönet.
Hálám jeléül még annyit tehetek, óva intelek benneteket, hogy oda menjetek.