schlumberger Creative Commons License 2020.04.29 0 0 174

Ma délután történt Tatabányán, a Mártírok útja 56. előtt.
Jött egy szép sárga mentőautó, a tetején nagy 81-es szám.A vezetője talpig szkafanderben, vírusmintát vett egy lakóról, majd mikor végzett, a kék kesztyűjét a kocsi mellé dobva elment(vajon hány mintavételi helyen dobálta még el városszerte?).Otthagyva a potenciálisan vírusfertőzött kesztyűt, a járda szélére dobva. Telefonáltam a mentőállomásra, kértem, jöjjön vissza és szedje össze a kesztyűt, amit eldobott, mert az veszélyes hulladék. A diszpécser hölgy intézkedést ígért. Eltelt egy óra, a kesztyű még mindig ott hevert. Újra telefonáltam, újabb óra eltelt, a kesztyű még mindig ott van. Újabb telefon, most már a 104-nek, Miskolcon rögzítették a beszélgetést. Átkapcsoltak újra Tatabányára, a már ismerős hölgy közölte, hogy nekik erre nincs kapacitásuk, különben is az a kesztyű valószínűleg nem vírusos. Én meg mondtam, hogy potenciálisan fertőzöttnek tekintendő, ezért kértem, hogy vigyék el onnan.Azt mondta erre, hogy én nem látom, hogy az vírusos.
Ez a vége, a kesztyű még mindig ott hever.
Sajnálatos, hogy így áll hozzá a mentőszolgálat. Sajnálatos, hogy ők is terjeszt(het)ik a vírust. Máskor is szétdobálnak injekciós fecskendőt, tűt, kesztyűt, de most nagyon nem kellene.
Telefonbeszélgetések rögzítve Miskolcon a 112-nél, és Tatabányán a mentőállomáson is.
Nagyon sajnálom, hogy ezt le kellett írnom az egyébként nagyrabecsült mentőkről, de mélységesen felháborít ez a magatartás. 67 éves múltam, szívbeteg is vagyok, nincs egy éve, hogy rákműtéten estem át. Hiába vagyok én hetek óta bezárkózva, ha azok vétenek legnagyobbat, akiknek példát kellene mutatni.

 

Ezek után kihez lehet fordulni?

 

P.S. mindjárt háromnegyed kilenc, a kesztyű háromnegyed öt óta ugyanott fekszik.