stoki Creative Commons License 1999.06.17 0 0 307
GPF

Madarka nem mond hülyeségeket, sőt ..., de mivel te trekinget akarsz egy favoritból az már nem egy könnyű dolog.

Egyébként szerintem a treking egy jó találmány, de sajnos nem igazán terjedt el, pedig tényleg lehet, hogy az lenne a közös nevező.
Egy treking gép - tudomásom szerint - szinte csak abban különbözik a montitól, hogy 27-es vékonyabb gumikon gurul a váz geometriája meg a verseny és a monti között helyezkedik el. Ebből az következik, hogy a fékek inkább montifékek, így ez nehezen járható, mivel - bár régiek már a favorit ismereteim, de ha jól emlékszem - a féktuskók nincsenek felhegesztve (minek is , hiszen félverseny). Ezt megcsináltatni már pénzbe kerül, viszont a félverseny fékek meg nem nagyon vannak (patkófékek) normálisak, csak a spéci gépekhez (tudomásom szerint).

A felnit és a gumikat ledobhatod róla, hiszen a régi típusú alufelnik elég szarok voltak. (L, ego* ajánlatát). A hajtómű kérdése megint sok pénzbe kerül és nem biztos, hogy kapsz még arra a hajtóműtengelyre egy monti első hajtóművet, de szerintem jobban jársz, ha nem bántod. Esetleg racsnit kéne cserélni nagyobbakra, de vigyázz, ha jól emlékszem ezen a gépen még régi típusú (pantográf ha nem keverem) váltó van, ami nem tud annyi láncszemet felvenni, mint a montiváltó.

...kezd szűkülni a kör.

HA ebből a gépből egy "fél"trekinget akarsz csinálni én a felnikhez és a gumikhoz nyúlnék, a pedálhoz, valamint a kormányhoz és esetleg az üléshez. A féken el lehet gondolkodni, de ehhez már egy hegesztő-kerékpármester kell. A hajtóművet nem bántanám (többek között ezért "fél" treking).
A csomagtartó és egyéb ilyen varázslat természetes leugrik, bár ha viszel magaddal cuccot, akkor nem kéne levenni a csomagtartót.

Mint látod elég nehéz a dolog és elég szerények a lehetőségek (szerintem), így csak finomítani tudsz a dolgon.

Kemény pénzek jól gondold meg nem e célszerű egy használt treket venni.

Hátizsák, biciklistáska ???
Ez attól függ, ha egy napos, akkor azt meg lehet oldani hátizsákkal, de töb naposra mindenképpen biciklistáska. Bár én is hátizsákkal szoktam nyomulni (egy napos), de pusztán ez pénz kérdése én (is) inkább biciklistáska hívő vagyok, hiszen elég sokszor az embernek magát a bringán tartani nem hogy még a több tonnás hátizsákot.
Hogyha "bankkártya" kirándulásról, vagy városba megy az ember, akkor célszerűbb a hátizsák.

Előzmény: GPF (305)