Na tessék!
Nem kelek fel elég korán, győzök reagálni. Szóval:
Táti:
Azt hiszem egyetértek veled. Viszont az iskolák mellett, a rendőri felügyeletet is biztosítani kell. Azt büntetőjogilag is meg lehetne oldani, hogy a cigánygyerekek megfelelő iskolába járjanak. Kötelező az iskolábajárás, de, hogy hová, azt részben maguk döntsék el. Ugyanis agy vizsgálattól függően meg kell állapítani, hogy a purdé alkalmas-e egy rendes iskolába való járáshoz. Mind szellemileg, mind szocializáltság terén. Ha valamelyik mutató szerint nem felel meg, akkor jöhet a speciális cigány iskola, középszinten is. Innen természetesen ki lehet lépni, ha elértek egy szintet.
Nem elég azonban pusztán az iskolák felállítása, kultúrintézményekre is szükség van. Ezeknek a cigány hagyományokból (is) kellene táplálkozni. Természetesen nem maradéktalanul, kritika nélkül átvenni, némely elemet kihyagyni, néhányat átalakítani, de mindenképpen szerepelni kell. Vagyis a cigány kultúrát nem megsemmisíteni, hanem "szalonképessé tenni". (ez a rész, amelyben vérre menő vitát folytattam Dudával)
Emellett jönnek a közbiztonsági dolgok. Ezt korábban itt már leírtam.
Vagyis egyetértek az általad leírtakkal, de ezekkel, úgy érzem muszáj volt kiegészíteni.
Duda!
Válaszolok Tati helyett. Azért várják kívűlről, mert +szokták, hogy meg is kapják. Ebben én nem őket hibáztatom elsősorban, hanem azokat, akik adják. De ezt már +vitattuk máshol.
cucu:
egyetértek