Mr Spock Creative Commons License 1999.06.16 0 0 219
Kedves DcsabaS,

Aztán miért gondolod, hogy a matematikai összefüggéseket/ismereteket a véletlenre kellene fogni?

Az, hogy a Keopsz piramis alapkerulete es a magassag*2 kozotti osszefugges PI (3.14), az a mai hivatalos magyarazatok szerint a veletlennek tudhato be.

Azt meg miből gondolod, hogy nem ismertek/használtak technológiákat?

Milyen technologiakat?

Kedves korx,

Mit csinál akkor egy dúsgazdag, temérdek szabad eröforrással rendelkezö, terjeszkedni nem tudó, nem fenyegetett, isteni szintre emelt királyok által vezetett, Ókori léptékkel mért világbirodalom??? KÚVA NAGY DOLGOKAT ÉPÍT! Ez "kínbafogant" magyarázat?

Ugy ahogy mondod, bizony az. Mert meg ma sincs olyan orszag a vilagon, amelyik el tudhatna mondani magarol azt amit fentebb irtal. 4000+ evvel ezelott, teljesen kiteve az elemeknek, senki nem rendelkezett temerdek szabad eroforrasokkal (kulonbenis mit ertesz ez alatt? Sok ember volt? Mi mas lehet temerdek szabad eroforras? Szamitasok szerint 1 AD-ben kb 200 millio ember elt az egesz vilagon, kevesebb mint ma USA-ban). Es meg ha igaz is, akkor sem logikusan kovetkezik abbol, hogy "kuva nagy dolgokat epit", ilyen skalan. Azzal az erovel "kuva sok dolgot" is epithettek volna. De egy ilyen "termerdek szabad eroforrasnak" semmi mas nyoma nincs, mint maguk az epitmenyek amirol vitatkozunk, tehat onmagaval probalod bizonyitani a jelenseget.

Mivel nem ismerünk még mindent ne is keressünk magyarázatot a részkérdésekre?
Jelentsüki ki, hogy ez igy lehetetlen , biztos valami emberfeletti áll a háttérben.

Nem, en nem ezt mondom, ez ugyanugy hiba lenne, mint az ellenkezoje, ami a mai "hivatalos allaspont", ami nagyjabol ugy megy hogy "hat ott van, tehat valahogy megcsinaltak". Ami alapjaban egy elso megkozelitesre nagyonis logikusnak hangzo, es csabito allaspont. De enszerintem az emberiseg tartozik maganak azzal, hogy feltegye maganak a kerdest:"de ha ez ennyire nyilvanvalo, kepesek lennenk ezt mi most reprodukalni 4000 evvel kesobb, 4000 evnyi tobb tapasztalattal? Es ha nem, ez hogy lehetseges?" Es vegulis nem kizarni annak a lehetoseget, hogy igenis, esetleg (nem biztosan, csak esetleg) emberfeletti teljesitmeny volt. Plane a mai vilagban, ahol mashol elo lenyek egyaltalan nem elkepzelhetetlenek, ahol aprankent keszul az emberiseg arra, hogy elkezdje keresni ezeket a mashol elo lenyeket. Miert annyira kizart az, hogy azok is egy idoben keresgeltek mashol es esetleg idetalaltak? NEM, nem azt mondom, hogy ezt kell elfogadni. Azt mondom, hogy a tudomanyos vilagnak "kutyakotelessege" lenne ezt a lehetoseget komolyan venni, es modszeresen utananezni. VAGY, logikusan megmagyarazni hogy mikeppen volt ez egy emberi teljesitmeny. Meg az 1998-as Enciklopedia Brittanica (CD) is azt irja, hogy a Keopsz piramis epitesi modszere maig is megmagyarazatlan. De tudod mit, ha a Keopsz lenne az egyetlen ilyen rejtely, talan meg en is megvonnam a vallam es azt mondanam, hogy "hat ott van, valahogy megcsinaltak", de tucatnyi okori rejtelyek vannak (hasonlo "de hat erre hogy voltak ezek kepesek"), es ezeknek a megmagyarazatlansaga, ahogy fejlodik a tudasunk, egyre "megbocsajthatatlanabba" valik. Sulyos milliardokat (dollarban) koltenek es fognak kolteni, hogy eljussunk a Marsra, annak ellenere, hogy nagyjabol mindenki biztos abban, hogy semmit nem fogunk ott talalni. Ugyanakkor itt a Foldon, atlepnek ezen rejtelyek felett a szokasos "hat ott van, valahogy megcsinaltak" magyarazattal. Ezt tartom helytelennek.

És ha fagörgöket raktak a küvek alá a lejtön?

2.5 millio kotomb. Logikus feltetelezni, hogy legalabb 3 gorgo kellett egy kotombhoz. Az is logikus, hogy a surlodastol tonkrementek a gorgok egy ket ut utan. Tehat szamolj mondjuk 3 millio gorgore. Vagy csak 1 millio gorgore. Honnan? A nagy Egyiptomi oserdokbol?

Gabor