citoyen63 Creative Commons License 2020.04.26 -5 2 26173

A tegnapi " Civil a pályán" -ban szerepelt Lantos Gabriella. Szinte szó szerint elismételte:

 

"A COVID-19 elleni harcba Orbán Viktor csak sok hezitálás után állt bele, amikor már saját táborát sem tudna enélkül uralni. És most úgy tesz, mint egy vezénylő tábornok. Ha már megakadályozni nem tudta, az élére állt a küzdelemnek, amit meg is akar nyerni.

A veszély irreális felnagyításával, ami miatt emberi életek is veszélybe kerülhetnek. A reflektorfényben lévő koronavírusos betegek közül ugyanis szerencsére nagyon sokan meg fognak gyógyulni, a halálozási arány 2-5 százalék körül lesz, mint az európai országokban általában.

Ám otthon, a reflektorfényektől távol nagyon sok más olyan beteg fog meghalni, aki nem kerül be a COVID-19 statisztikáiba, tehát nem is látszik majd. Nem is kell velük elszámolni. Nem úgy, mint Szlovákiában, ahol már húsvét után kezdik elvégezni a koronavírus miatt elhalasztott műtéteket.

 

Legyen tehát világos: a 8000 lélegeztetőgép és a 36 ezer kórházi ágy víziója nem a koronavírus elleni küzdelemről szól. Hanem Orbán Viktor hatalmáról, amelyben a mértéktelenül eltúlzott számú egészségügyi eszközök éppen azt a szerepet kapják, mint a kerítés a határon.

Ez a fedősztori.

Elismerés Cserháti Péternek, hogy azt tette, amit tennie kellett."

 

https://24.hu/belfold/2020/04/17/koronavirus-lantos-gabriella-lelegeztetogep-korhazi-agy/