Mr Spock Creative Commons License 1999.06.16 0 0 206
Kedves korx,

Elismerem, hogy vannak dolgok amik még nem stimmelnek, de ezek akár stimmelhetnek is, nem?

A problema, az igazi problema a Keopsz piramissal az, hogy meg ha meg is magyarazod az egyik rejtelyt, a masik mar ott is van. Es ha azt megmagyarazod ott van a harmadik. Jo, sarpalyan huztak a koveket (meg mindig nem tudom elfogadni, de tegyuk fel hogy igy volt). Hogy emeltek fel 140 meter magasba. Es akkor szukseg van egy masik, meginkabb kinban fogant magyarazatra. Es igy tovabb. A reszletekkel lehet kuzkodni, de egyszeruen nem all ossze a dolog. 4000 evvel ezelott (meg tobb is), a kerek feltalalasa elott, mindenfele technologia nelkul felepitettek valamit, amit valoszinuleg ma nem lennenk kepesek osszehozni a mai technologia nelkul, csupan a tudassal es az emberanyaggal (es talan meg a technologiaval sem, de tetelezzuk fel hogy igen).

Es akkor meg mindig ott van a PI rejtelye, meg az osszes tobbi matematikai osszefugges amit persze mind a veletlenre kell fogni.

Es akkor meg mindig ott van a "miert kellett egy ilyen emberfeletti teljesitmeny, hogy egy uralkodot odatemessenek. Es akkor jon meg egy kinbanfogant magyarazat. Es igy tovabb.

Sajnos az en fejemben ez nem all ossze.

Gabor

Előzmény: korx (204)