Mr Spock Creative Commons License 1999.06.16 0 0 202
Kedves korx,

Bár tény, hogy a piramis emberfeletti, teljesítménynek tűnik az akkori technikával, kétség kivül zseniális munka, sok a nyitott kérdés (bűvös számok, tájolás stb...), de ezek után -legalábbis maga az építés - számomra nem tűnik beláthatatlannak és kivitelezhetetlennek.

Ha olyan konnyen elfogadsz, szamomra eleg lehetetlennek tuno teteleket mint amilyeneket leveled tartalmaz, akkor ezt meg tudom erteni. Peldaul:

A szárazföldön a piramishoz vezető megépített úton nedves,síkos iszappályán szán-szerű szerkezeten szarvasmarhák vagy emberek húzták a kőtömböket.

A sikos iszappalya jol hangzik a koveknek, de nagyon rosszul hangzik azoknak akiknek huzni kellett. Kepzeld el a korcsolyazast ami ott folyt volna. Tobbtonnas koveket igy huzni enszerintem lehetetlen. Arrol nem is beszelve, hogy kepzeld el milyen keves ilyen tobbtonnas ko kellett ahhoz, hogy elkezdje kivajni az utat. Es tobb mint 2 millio ilyen korol volt szo.

tehát a kőkitermelés minden bizonnyal nem úgy ment, hogy "na akkor piramist építünk kezdjünk el bányászni", hanem az építés kezdetén már rendelkezésre állt megfelelő mennyiségű alapanyag.

Tobb mint 2 millio tobbtonnas kotombot tartalekban kifejtettek es tartottak azon az alapon, hogy "hatha valamire jo lesz". Nem valoszinu.

Maga az, hogy tobb mint 4000 evvel kesobb itt vitatkozunk, mar majdnem egy bizonyitek arra, hogy valami nem stimmel.

Gabor

Előzmény: korx (201)