COOP Creative Commons License 2020.04.25 -3 0 3954

Én évekig ilyen dolgok miatt toltam el Vietnámot.

Idén voltunk: jan 22-feb 13-ig. Északról délre haladtunk, tudtam, hogy hideg lehet és eső: az is volt, csak nagyon sok.. Szerintem 2 héttel eltolva már sokkal jobb lehet.

Hanoiban voltunk 6 napot-onnan mentünk el Halong Baybe-ahol viszont szuper időt fogtunk ki, Sapat már nem mertük vállalni, Ninh Binh és környéke annyira rossz időnk vlt, hogy a fél kirándulást meg sem csinálták visszajöttünk Hanoiba-nem láttunk semmit a szakadó esőtől ködtől és hideg is volt.

 

Majd Hanoiból repültünk Huéba-ezt 2 napra rövidítettük az eső miatt, szerencsére mindig amikor elállt indultunk el-de a motorozást ki kellett hagyni, mert szarrá ártunk volna, innen Hoi Anba mentünk egy Tripadvisoron foglalt, városnézős transzferrel mentünk át a Hai Van Passon, de annyira szakadt, hogy nem sok szépet láttunk belőle.. Da Nang előtti Márvány-hegyek már élvezhetők voltak, de kár lett volna kihagyni ezt is.

 

Hoi An a szívünk csücske lett, 4 teljes nap jutott rá, de semennyi nem elég belőle, sajnos a Golden Bridge is kimaradt, mert nem láttunk volna belőle semmit.

Hoi Anban kellemesebb meleg volt már és alig esett párszór, a tenger sem volt hideg csak haragos. Itt motorral jártuk a környéket.

Innen  a társaság egyik fele da Nanagból elrepült Saigonon át Phu Quocra-nekik kevesebb idejük volt, mi Dalatba repültünk 2 teljes nap alatt fedeztük fel szintén motorral.

Itt nappal már rövid újjas idő volt, éjjel viszont hideg volt.

 

Majd innen éjszakai busszal mentünk saigonba és onnan repültünk Phu Quocra 6 napra. Itt 36 fok a szokásos trópusi szeretem meleg.

Innen még vissza 3 teljes napra Saigonba, de az sem volt elég.

 

 

A TÉT idején ne menj, Hanoiban, Huéban majdnem minden zárva volt, se mosatni semmit nem lehetett, minden út taxi feláras volt, ha nem előre lettek volna lefoglalva akkor sokkal többe került volna más is.

 

Lehetett volna Tam Coc gyönyörő szép, de csak köd és eső jutott, sz@rrá ázva :( Mindegy ez is egy élmény :)

 

Nagyon szerettük Vietnámot

Előzmény: zalan98 (3953)