KTMSzepy Creative Commons License 1999.06.15 0 0 69
T. Terrorista bagázs.
Jól tudom, hogy a belvárosban nem szabad - mostmár nem is érdemes autózni. DE! mit csináljak én szerencsétlen, aki ott lakom? Tudom, az a mocskos burzsoá, aki képes egy 200 ezer forintos autót venni, az költözzön ki vidékre, de amíg ezt nem teszem meg, addig naponta pumpáljam a kereket? A VI. kerben ugyanis pont a Deák téren lakom, megpedig a főút mellett. A saját lakásom előtt parkolási díjat fizettetnek velem. A mellékutcákban bezzeg még nem kell fizetni, ezért az egész belvárosba-autóval járó népség ott parkol. Amikor érdeklődni merészeltem a parkolási társaságnál, hogy miért nem állhatok meg a bejelentett címem előtt ingyenesen, kijelentettek, hogy a főutak a főváros kezelésében vannak, így mivel nem fővárosi, hanem VI. kerületi lakos vagyok, oda nem kaphatok ingyenes parkolási jegyet. A mellékutcában azonban bárki parkolhat, az is, aki még csak a környéken sem lakik. Akár kamionok is. Erre volt már példa, sőt amikor végigment a utcában, legalább 5-6 autónak letörte a visszapillantóját - köztük az egyémet is. Ezt nem büntetik, de ha 5 percre megállok a ház előtt, hogy esetleg felszaladjak valamiéert, mire leérek, rajta a cédula. Szóval, ha valakit meglátok, hogy akár csak egy ujjal is hozzányúl a kocsimhoz, annak foganatosítok egy lentebb említett testi sértést.
Függ.: A járdán mindig igyekszem kényelmes helyet (kb 1 métert) hagyni - ezért is törték le a visszapillantómat :(. A "roki" helyekre pedig soha nem állok be - már többször is kerülgettem emiatt a háztömböt félórán-órán keresztül, csak hogy lássam, hogy egy kevésbé empatikus "kolléga" azonnal lecsap a helyre.

Na, megpróbálok mostmár lehiggadni - de nem lesz könnyű.

Tulywa