Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 302

Ez elég szomorú, főleg annak fényében, hogy a beruházó üzemelteti majd a társasházat.

Tegnap mi is voltunk egy társaságban, ahol egy rendkívül elismert ügyvéd ismerősnek felvetettük az un. földhasználati jog kérdését és azt, hogy az előszerződéstől nagy mértékben eltér a végszerződés emiatt. Szerinte a kettő semmiben nem térhet el .

Véleménye és tanácsa : amíg nem lesz meg mind a három épület A, B, C Használatba vételije, addig esetleg el lehet fogadni az örökös és ingyenes földhasználati jogot, ami legyen rajta a tulajdoni lapon. Viszont amint mindhárom épület kész, minden lakó beköltözött, akkor váljon automatikusan a lakók tulajdonába a terület, vagyis a 8300 ( ? ) nm. Mert most igaz, hogy még távolinak tűnik az a szöveg...,hogy " ameddig a társasház áll rajta ", de miért engedjünk mi át a befektetési alapnak -elméletileg ingyen- ekkora területet Budapest belvárosában ? Semmiért !

A másik- amire mi is gondoltunk- mi van, ha megszűnik a földterület tulajdonosa ??? Másik kézbe kerül ? És esetleg kötelezi a lakókat, hogy vegyék meg a telket, amit az Ügyvéd Úr szerint mi már megvettünk az Előszerződésben leírtak alapján.

Nagyon várunk egy körlevelet a Divinustól- de nem ezen a fórumon, hanem hivatalos, aláírt dokumentumot-, amiben korrekten tájékoztat a helyzetről.

Valamint arról, hogy miképpen halad a Földhivatalnál a társasház ügye és mikor költözhetnek be végre a hiteles lakók is. És ne a lakók zaklassák sem a földhivatalt, sem a beruházó dolgozóit, képviselőit.

Előzmény: Veronicas429 (301)