CHROME
1999.06.14
|
|
0 0
277
|
Kedves Ujlaki,
Nem az a baj hogy nem hiszel benne, hanem az hogy szinte (legalabbis eddig nem talaltunk olyat)nincs olyan bizonyitek amit te elfogadnal.Legalabbis a vitaerveid (amik oszinten mondom , nem bantasbol de nem eppen a temahoz kapcsolodnak) azt mutatjak hogy van egy vilagkeped amibe nem fernek bele az idegenek, es amig te a sajat szemeddel nem latsz UFO-t(idegeneket) addig nem is hiszel bennuk(vagy esetleg meg akkor sem), barmit is allitsanak masok.
De ez a szemlelet/hozzaallas sokszor hibas.Ugyanis kerdem en te mikor lattal elektront? fotont? Fekete lyukat? Neutron csillagot? Egyaltalan te lattad hogy a fold az a Nap korul kering? Mert ezt is NAGYON SOK ember latta tavcsovon, nagyon sok ember alatamasztotta mindenfele bizonyitekkal.
Szoval ha ezeket kepes vagy elfogadni mint tenyeket es nem mint humbugot, akkor nem ertem hogy egy ilyen fontossagu kerdesben miert kell ilyen "nemhiszem amig nem latom"-tipusu embernek lenni?
Az Isten kerdessel kapcsolatban...Nem gondolod hogy esetleg ez a ket dolog osszefugg? Ugyanis a regi tudatlan nepek kitalalhattak maguknak valami "mindenhatot" hogy ezzel magyarazzak meg azokat a relytelyes egi jelensegeket / mindenhato idegeneket kik idonkent feltuntek kozottuk?
En eleg racionalisnak tartom magam, es nem hiszek istenben mint egy szakallas lawful good teremtoben.DE mint egy felsobbrendu , nagyobb tudasu hatalom(civilazacio) igy nem tudom azt mondani hogy kizart dolog.
SOT a lelekvandorlassal kapcsolatban sem tudok mit mondani, hiszen nem tudom azt mondani hogy nem hiszek benne ugyanis voltak ismeroseim akik poenkodtak a szellemidezessel es eleg "erdekes" dolgok jottek ki.Nem mondom hogy hiszek benne, de nem is tudom azt mondani hogy 100% hulyeseg.
Tehat ha nyitott vagy, akkor nem tuzzel-vassal kene irtani az ilyen felteveseket, hanem megvizsgalni, es CSAK AKKOR kimondani ra az hogy hulyeseg ha mindent kizaroan be lett bizonyitva.Es mivel ez az idegenek temaban nem olyan egyszeru hiszen nagyon hianyos a tudasunk a foldon kivuli /melyuri / mas galaxisbeli viszonyokrol hogy nem tudunk megfelelo modon bizonyitgatni semmit, ezert ez a kerdes nem valaszolhato meg ilyen egyszeruen hogy NEM LETEZNEK ES PUNKTUM.
|
Előzmény: Újlaki (276)
|
|