Törölt nick Creative Commons License 1999.06.14 0 0 193
Hali !

Bocs de nem vot türelmem minden hozzászólást elelovasni. De úgylátom a technikai részletek és furcsaságok vitatása zajlik a topicban.
Két elméletet szeretnék mondani, az egyik a Graham Hancock Istenek Kézjegyei (érdekes, hogy Denikent-re soha nem hivatkozik a könyvben, szerintem azért mert elhatárolja magát a denikeni lelkes, de felületes állításoktól ) c.könyv, amit Andzsin már ajánlott, nagyon átfogóan a teljesség igényével és valóban abszolút tudományos alapon tárgyal minden általatok felvetett és egyéb más piramisokkal és ókori építményekkel kapcsolatos rejtélyeket. S a könyv végén arra a döbbenetes (mivel nem nagyon értek hozzá nem tudom hogy mennyire elfogadható, de én elfogadom) megállapításra jut, hogy a piramisok a szfinx és még jó néhány monstre, ókori építmény, ha jól emlékszem kb. 100 000 évesek és egy hajdani szupercivilizáció pusztulása elôtt építették ôket. Mégpedig azért hogy valamilyen módon figyelmeztetni próbálják az utánuk elkövetkezendô évmilliók során a földön esetlegesen újból kifejlôdött, értelmes civilizáció tudósait egy, a földön periodikusan ismétlôdô, globális katasztrófára. Tudták azt, hogy akár több százezer évet, papír fém vagy egyéb adathordozó nem visel el, ezért építettek oriási, masszív építményeket, melyek paramétereibe belekódoltak ill. elrejtettek bennük rengeteg információt sôt metafizikai jelenségeket is. Feltételezve azt, hogy csak olyan szinvonalú civilizáció képes ezeket értelmezni, és felismerni az üzenetet, amely már képes lehet a várható katasztrófával szemben is intézkedni. Miután a civilizáció teljesen elpusztult, a néhány túlélô, tudás-átadási missziót szervezett és felkerestek a földön élô szinte minden primitív emberszabású populációt és próbálgatták képezni azokat több kevesebb sikerrel. A katasztrófa Hancock szerint egy globális földkéreg - eltolódás. Ezen elmélet szerint létezhetett egy kontinentális ill. trópusi éghajlatú kontinens kb 100 000 éve, amelyen e szupercivilizáció élt, s nagyjából Közép-Amerika helyén terült el. Majd a földkéregeltolódás hatására elcsúszott a Déli Sarkra, ez volna a mai Anktartisz. Az egyiptomiak pedig egyszerűen csak rátelepedtek a már számukra is ôsrégi építményekre. A következô földkéreg eltolódásos katasztrófa - nem túl megnyugtató - állítólag nem sokára várható. Ha nem pontosan mondtam el Hancock elméletét, nyugodtan javítsatok ki, évekkel ezelôtt olvastam.

A másik elmélet még vadabb, ehhez jobb ha nem is írok egyenlôre nevet, mert asszem csak hülyézné, aki olvassa. Szóval.
Évszázezredekkel ezelôtt a Szíriuszról érkezett Földünkre egy szupercivilizáció. Boldogan éldegéltek itt pár évtízezredet, piramisokat és egyéb csodákat építgettek itt ott amott. Egyszer csak észrevették, hogy e bolygón fejlôdgetnek valami majomfélék. Mivel kedves, jószándékú nép voltak, tanítgatni kezdték ezeket az emberszabásúakat. Pár tízezer év alatt fel is fejlôdtek szépen a vadmajmok, csak sajnos a gyilkos ôsztönt nem sikerült kinevelni belôlük, olyannyira hogy elkezdték módszeresen írtani e békés - harcolni nem is nagyon tudó sem akaró -, szíriuszi népet. Különféle katasztrófák és a módszeres irtás következményeképpen e nép fiai majdnem eltüntek a Föld színérôl, pedig kizárólag nekik köszönhetô a Föld civilizáltsága. Néhány nép van még sártekénken, akik leszármazottjai ezeknek a Szkitának is nevezett rejtélyes, tudáshozó népnek, egy ilyen népet mi is igen közelrôl ismerhetünk, ugyanis ez a Magyar.

No eddig a másik elmélet. Mielôtt bárki szidalmazni kezdene elmondom, hogy egyik elmélet harcos védelmezôje és elvakult hívôje sem vagyok. Csupán figyelemre méltónak, elgondolkodtatónak tartom ôket.

Üdv

Big