Dzsabb Creative Commons License 1999.06.14 0 0 31
Kedves Petra!

Nem véletlenül írtam, hogy SZVSZ ez az egyik legjobb befektetés, bár főként a nyugdíj előtt álló korosztályra gondoltam.
Bár egyenlőre én sem vagyok közgazda, de olvasgatva a Napi Gazdaságot -néhány pénztár itt tette közzé a beszámolóját- és a Pénztárak túlnyomó többsége min 15% hozamot ért el a pénztár teljes vagyonára vetítve, de találkoztam 23%-os hozammal is /persze a teljes vagyonra vonatkozóan/.
Persze a jó pénztár választás itt is ugyanolyan fontos, mint amikor bankot választ az ember.
Én Pl.: elgondokodtatónak tartom, és ilyen pénztárat soha nem is választanék, hogy miért kell Tagsági Okiratokat nyomtatni, hiszen a Tv szerint elég a Záradékolt belépési Nyilatkozat is, ami egy pécséttel elintézhető, és mennyivel olcsóbb!!!
Bár tapasztalataim főként a magánpénztárak-nál vannak, de elgondolkodtató, hogy a biztosítottak többsége /magánpénztár/ az ilyen Tagsági Okiratot nyomtató, Óriási költségen csupa flancos /persze gyönyörü/ borítokat nyomtató pénztárt választott, a tagok tagdiján.
Persze a pénztárválasztás nem egy életre szól, hiszen, mint az önkéntes, mint a magán ágon lehetőség van az átlépésre.
Ja, és ami ennek a "befektetésnek" a pozitívumát növeli, azaz adókedvezmény, mert azért nem egy utolsó dolog úgy 50%-os adókedvezményt szerezni, hogy a legmagasabb adókulcs 40%!

Előzmény: rocher (30)