ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.21 0 0 3219

Off  némileg bár tudományos:

 

IGe-n, rám célozz a poén és magam is észrevettem már ezt köbö 20 évvel ezelőtt is, hogy a polgári nevem monogrammja több másodlagos jelentéssel is bír. Van egy bibliai és egy tudományos is.

 

Az IgE egy olyan monomer immunglobulin molekula, amelynek nehézláncát az ε génszakasz kódolja. Jelentős mértékben glikozilálódik, molekulamérete: 190 kD. Az IgE molekula olyan erősen kötődik a basofil granulociták és a szöveti hízósejtek felszínén lévő receptorokhoz, hogy a termelődését követően szinte csak ott lehet kimutatni, a vérbeli koncentrációja rendkívül alacsony. Az IgE alapvető szereppel bír az azonnali túlérzékenységi reakcióban és a paraziták (férgek) elleni immunitásban. Nem aktiválja a komplement rendszert, hőre érzékeny.

 

Sőt:

 

P-DOX:

 

Egy megjelent orvosi-gyógyszerészeti cikkben is találkozhatunk ezzel a névvel, amelyben ha jól értelmezzük, akkor egy rák elleni hatékony gyógyszert neveztek el "p-DOX"-nak. Azt írják, hogy ez egy olyan vegyület, amit hatékonynak talált valaki azon rákos sejtek megfékezése kapcsán, amelyek már rezisztensek voltak a kemoterápiás szerekre. Hogy ez csak véletlen egybeesés-e? ;

2- P yrrolino dox orubicin and its peptide-vectorized form bypass multidrug resistance. ...:

 

ON:

Előzmény: Törölt nick (3218)