Szimba Creative Commons License 1999.06.13 0 0 185
Szia Gábor,

Nem tudom, hogy mitől lehetett volna kisebb a gravitáció, de ez annak a következménye, hogy azt sem tudom miért törvényszerű az, hogy két tömeggel rendelkező test vonzza egymást. Ha pedig nem tudom, hogy miért létezik köztük vonzóerő, akkor azt sem tudom, hogy annak miért kellene állandónak lenni.
Természetesen sejtem, hogy akkor sem volt kisebb a kőtömbök tömege, csak nem tudom. (Szóval minimális esély lehet rá. Pl. egy százezrelék)

A kerék ismerete állításod szerint alap dolog, amivel nem is tudok meg nem is akarok vitatkozni. A kerék példával csak arra szerettem volna rámutatni, hogy amikor azon gondolkodunk, hogy az egyiptomiak képesek voltak-e felépíteni a piramisokat akkor egy csomó alapfeltételezéssel élünk. Ilyen a kerék nem ismerete is. Természetesen ez így van rendjén, mert kellenek ezek az alapok, csak néha kiderül egy-két ilyen dologról, hogy mégsem úgy van, ahogy elképzeltük. De ez nem baj, sőt. (Szóval egyszerűen csak kételkedem.)

Szóval az előző hozzászólásaimban csak annyit szerettem volna mondani, hogy sokféle megoldást el tudok képzelni, mégis leginkább arra hajlok, hogy a Hufu piramist az egyiptomiak építették. Ezzel együtt elismerem, hogy rengeteg a kérdőjel körülötte, de ettől olyan izgalmas az egész.

Szimba

Előzmény: Mr Spock (183)