Törölt nick Creative Commons License 2020.04.19 0 0 9636

"napi munkám mikrokontroller programozás, alapszinten bánok az oszcilloszkóppal és a logikai analizátorral"

 

Akkor nem is értem az alábbiakat, beteszel egy halom rosszul kompenzált, kissávszélességű, túllövéses, franc tudja milyen és mitől ennyire képtelenül zajos szkópábrát, (úgysincs jelentőségük, ha szuperek lennének sem...) hogy segítsen valaki ,mitől áll meg a gép.. :) tényleg nem sértegetni akarlak, csak kicsit mintha egy rosszlány keresné az igaz szerelmet, érted.... 

 

 

"Szerencsére nagyon jól reprodukálható a hiba. 10 sornál hosszabb BASIC program szinte biztos"

 

 

A gépben olyan ezer "véletlenszerű" sorrendiségű és lefolyású dolog történik, miközben a "10soros basic" program fut. Vagy begépeled, aközben, vagy akármi.

Egyáltalán nem induló gépnél lehet gubizni szkóppal, mert pl. kommersz hibaok, hogy valami lefogja a buszt, nincs órajel, rossz a táp, beragad a reset...stb, stb hamar lebuknak. 

 

De egy élő, működő gépben szkóppal egy ilyen degradációs hibát megkeresni nem lehet. Igazából logikai analizátorral sem igen.., értelme nincs szenvedni vele.

Alkatrészeket kell cserélgetni egy ismerten működő hibátlan gépből és kiderül.

 

"tapasztalattal, és cserealkatrészekkel hamarabb is meg lehet"

 

 

Valamiért van egy plusz4-ed amit javítani szeretnél. Veszel egy másikat, ami ismerten jó, --->lesz kettő. A komplett gép, ha jól működik is, szinte mindig olcsóbb, mint a (kitudja milyen)  alkatrészek.

 

Másik út, mivel a ramhibára nagy az esély, felkutatsz RAM-ot, azt azért még lehet találni. Viszont ahhoz keményen kell tudni forrasztani is, a 8db ramot kiszedni nem móka és kacagás, könnyű az alaplapot is tönkretenni...

Sok szerencsét.

 

Előzmény: Vargham (9635)