Bingo Creative Commons License 1999.06.12 0 0 73
Andzsin!

Azt hiszem tudomasul kell vennem, hogy a topicon az elsoeves fizikushallgatok es paranoias tudomanyellenzok csataja folyik.
Ezt irod:

> Szegeny megboldogult Szentagothai
> professzor ugy agalt mindenfele
> para... dolog irant, hogy ahogy
> meghallotta ezt a szot, mar cafolt is
> vele kapcsolatban mindent.

Ha mar ennyire otthon vagy Szentagothaiban, akkor nyilvan azt is tudod, hogy emellett nagyon szep dualista filozofiaja volt, es egyaltalan nem ostoba materialista vaskalapos tudos, aki csak egyenleteket lat (egyenleteket plane nem).

> Persze azert vannak olyan tudosok is,
> akik vallalva eltero velemenyuket es a
> kikozosites lehetoseget, kimondjak a
> dolgokat. Csak egy pelda: Egely Gyorgy.

Azt hiszem ez bosszantott fel a leveledben a leginkabb, hogy te Egelyt nagyobb tudosnak tartod, mint Szentagothait.
Az meg felfoghatatlan, hogy annak ellenere, hogy Egely es hasonlo emberek semmifele kezzelfoghato kiserleti eredmenyt soha nem produkaltak kontrolallt kiserleti korlmenyek kozott, megis ennyi hivojuk van.
Persze igazabol nem felfoghatatlan, miert hisztek benne, csak sajnalatos.

De azt azert aruljatok mar el, honnan tudjatok ti olyan nagyon, hogy megis egy tudosnak milyen a vilagkepe, es abba mi fer bele es mi nem ? Te peldaul hany tudost ismersz szemelyesen, akivel beszelgettel olyan hosszan, hogy megtudd, milyen a vilagkepe ? Gondolom korulbelul egyet sem...

Egyebkent az a megfigyelesem, hogy a tudosok koreben ritkabb az "elsoeves-fizikushit", mint azon emberek koreben, akik nem ismerik a tudomanyt, ezert a mindent-megmagyarazas tulajdonsagaval ruhazzak fel.

Egyebkent meg akit tenyleg erdekel ez a kerdes, annak tudom ajanlani Heller Agnes legutobbi idevago cikket (meg az altala kavart vihart a tudosok koreben).

Előzmény: andzsin (62)