Na most jól kihasználom, hogy mindenki a Balatonnál fagyoskodik, és megírom linguistikai(sic!) értekezésem, mélylélektani környezetbe ágyazva.
Dex, légy erős! Mikor idejöttem, szó szerint ez volt a véleményem! Abban a hitben ringattam magam, hogy elérhetetlen magasságokban lebegő, gondosan cizellált mondataim mindenki számára világossá teszik gondolataim mélységét, érzelmeim gazdagságát, és humorom csillámait. Azután amikor összeszokott beszélgetőtársam mondatai kissé visszafogottá váltak, gyanút fogtam. Végül, amikor egy megjegyzésem után kitört belőle a megkönnyebbült sóhaj, hogy te marha, hát te csak vicceltél, ész nélkül olvastam újra minden mondatom, patikamérlegem mérlegelve minden szót, és egyszerűen nem értettem, hogy mit lehetett ezen nem érteni. Mikor ezután bennem kezdett felmenni a pumpa, hogy most mit szórakozik velem itt ez az alak, hát nekem kellett rájönnöm, hogy nem voltam képes érzékelni hangulatváltozását, felismerni azt, amit személyes kommunikáció alatt már hangsúlyából is azonnal éreztem volna.
Azóta én is használom a jeleket.
Sőt.
Megértettem, hogy - miután itt döntően a szemtelenül fiatal korosztály irogat - a vidám alaphangulat, a jó értelemben vett lököttség kifejezési formája a teccik, műxik stb. tömege. A szándékosan torz helyesírás éppen hogy egy hozzáállást, attitűdöt (figyeled, mijen szavakat tudok?) fejez ki, sőt, mint néhány centivel előbb láthatod, még az öniróniát is képes visszaadni. Azóta így írok - néha már túlzásba is viszem -, szmájlik tonnáit használom, és nem hogy zavarna, egy új, interneten felnőtt, illetve azt élete részének tekintő generáció sajátos, egyáltalán nem lebecsülhető kifejezési formájának tartom.
Javasolnám, hogy próbáld a dolgot kissé tágabb környezetbe helyezve átgondolni, és elmélázni azon, hogy e kifejezési forma milyen többletet jelenthet a szokásos, egyébként tényleg óvandó, csodás anyanyelvünkben.
Attól meg ne félj, hogy sikertopikot nyitottál, mert ez már csak 1 ijen banda: hejesírni nem tud, de minden értelmes gondolatra vevő.
Sikertopic rulez :))))))))