tanárnéni kedvence Creative Commons License 2020.04.18 0 0 9626

Nem volt könnyű összerakni Linuxon a VICE 3.4-et. A build sem megy egyszerűen (pl. CFLAGS), pedig már trunkra vetemedtem. Nem tudom, mit értesz „linux like a GUI”-n, de szerencsére nem modern GNOME-os. :) Néhány dolog eltűnt a menükből (speed, pause), de cserébe általam soha nem látott módon működik a billentyűzet. A korábban idézett ACIA patch-ek benne vannak már, de továbbra is rossz a tcsetattr. Pl.:

buf.c_cflag |= CS8

Ennek C7-nek kell lennie, hogy működjön az egér, de leginkább a ACIA control registeréből kellene kiolvasnia a felprogramozott értéket.

 

Egy működő egeret is kellett szereznem, mert ami kéznél volt, annak mindkét végén töredezett a kábele, így nem volt ideális a teszteléshez. :) Hol lehet olcsón jó minőségű 5 eres kábelt venni? Már van 2-3 erre váró egerem.

 

A tcpsert nem ismerem, és most abba inkább nem merülnék el, mert az én tesztelésemhez már off-topic. :)

 

A CS7-re patchelt xplus4-gyel, és a DSR/DCD figyelembe nem vételével (ezúttal nem b8, hanem d8 vált be 98 helyett, de ki lehet éselni ezeket az 5-6. biteket a driverben, ha valaki úgyis újraírja:)) nálam működik az egér minden irányban, és mindkét gomb. Persze össze lehet hozni vele egy kis laget, de ez inkább a draw lassúságától lehet: 1200 baudnak kezelhetőnek kellene lennie.

 

Nézd az adatokat 5001-5003 között, ha fennakadás van: ott kellene lennie a 3 beolvasott bájtnak.

Előzmény: Törölt nick (9624)