BZoltan Creative Commons License 1999.06.11 0 0 18
Szerintem a legjobb otleteket nem itt fogja kiteregetni senki. Egyebkent a legtutibb az az, hogy magadnak talasz egy sajat kiskaput es azon jarsz ki be teljesen torvenyesen. Ha olyan kiskapun probalkozol amit mar sokan hasznalnak, akkor kockaztatod, hogy a te orrod elott fogjak becsukni es esetleg meg egy kis pelda statualasra is szamithatsz.

Amugy magyarorszagon az adok igenis EU kompatibilisek, csak nem a porosz modell szerint uzemelnek, hanem a skandinav modszer szerint.
Az adokat nem nyuljak le kozpontilag, hanem az elmult nehany ev/evtized baromsagainak az arat fizetik vele. Nem olcso am egy hibas egeszsegugyi, oktatasi es szocialis rendszert finanszirozni. Mert ugye az auto is akkor fogyaszt keveset, ha jol karban van tartva es minden optimalisan van beallitva.

Adot csalni torvenytelen es etikatlan, viszont az aktualis torvenyek kimondjak, hogy az adoalanynak joga megkeresni es alkalmazni a szamara legkedvezobb adozasi konstrukciot. Igy a BT-s kiszmlazas nem torvenyetlen, ha a tarsasag koltsegeirol ervenyes szamlakat tud bemutatni es kizarolag a teaor ban es az alapito okiratban benne levo tevekenyseget folyat, ja es a tarsasag tulajdonosa nem sikkaszt -gyk.: nem vesz ki penzt magancelra a szamlarol-.
Mindenkinek joga van olyan befektetesi, jotekonysagi alapot keresni amelynek adokedvezmenyt nyujto igazolas kiadasara jogosultsaga van.

Ha meg nem sehogyan sem tetszik a rendszer akkor a kovetkezo a teendo. Bevandorlasi engedelyt kerni olyan kevesebb adot szedo orszagtol aki hajlando befogadni, es lemondani a magyar allampolgarsagrol. Vagy elhetsz allampolgari jogaiddal es erdekvedelmi szervezetet alapitasz, vagy csatlakozol egy mar letezohoz, elsz gyulekezesi- es szolasszbadsag jogaddal. A soron ovetkezo valasztasokon a szamodra kedvezobbeket igero partra/politikusra szavazol.
Ha mindez volt ahogy irva....es meg mindig elgedetlenkedsz, akkor vess magadra, mert a hiba az on keszulekeben van. Vagy a szemleletben, miszerint a szemet allam lenyulja a penzedet. Az a penz mar akkor sem volt a tied amikor megkaptad, hat akkor hogy ne lenne lopas, ha nem fizeted be.

A kovetkezo dolgokat lehetne tenni, hogy ne akarjanak adot sumakolni az emberek.
1. A magas jovedelmek adokulcsanak csokkentese -aki sokat keres az sokat csal, de ha a sok kersetenek kisebb reszet kene befizetnie, akkor ha mar teheti akkor megvasarolja a nyugalmat, ugy tudom az usaban valami ilyesmi van-.
2. Forgalmi ado bevezetese a penzpiaci ugyletekre -offshore mahinaciok ar meg is lennenek love-.
3. Multicegek adokedvezmenyenek azonnali eltorlese -a gecik itt termelnek, itt forgalmaznak, de a nyereseguk, hogy hogy nem a kajman szigeteken jelentkeznek, itt meg marad a koltseg es az afa visszaigenyles-.
4. Minden jellegu termeszetbeni juttatas megadoztatasa. Peldaul a ceges mobilok tulajdonkeppen juttatasnak minosulnek, mint ahogy a ceges auto is. megadoztatni a kis koltsegleiro adocsalokat.
5. Szemelyi adoellenorzes. Miert ne kerdezhetnek meg valakitol, hogy hogyan el meg 2 gyerekkel egy minimalberbol? Ha nincs valasz... buntetes.
6. A vagyonado gondolatanak orok elfelejtese... mintahogy minden mas kocsog es esszerutlen adopolitika elfelejtese.
7. Peldaerteku adobuntetesek kiszabasa az adocsalo lehetosegeihez merten. Mondjuk nem 100eFt-os vicc egy marha nagy cegnel.
8. Adomoral novelese az oktatasban

Es meg sok mas....