vélemény Creative Commons License 2020.04.16 -1 4 21968

Folytatás

Ami az előzőből kimaradt.

A via Caetanin van egy emléktábla és egy őt ábrázoló dombormű azon a helyen, ahol Aldo Moro holttestét megtaláltál.

A S Catarina Funarinak a harangtornya egy korábban ott levő toronyra épült és egy kis nyolcszögletű kupola van a tetején.

A harangtorony a közeli piazza Lovatelliről látható jól.

Piazza Campitelli. A téren több szép palota is van. Palazzo cavalletti az 1-es 16sz, palazzo Albertini 2-es 17sz eleje, palazzo Capizucchi 3-as 16sz vége.

S. Maria Campitelli. Ide biztos vissza kell mennem, mert a könyv nagyon dicséri, sőt a másik két könyv is, amiben utánanéztem. Nekem unalmas volt és Ürögdi sem volt különösebben lelkes. Ez egy fogadalmi templom, az 1656-os pestis után építették. A S  Maria in Portico templomban volt egy égetett zománc Mária kép, amelyhez sokan imádkoztak a  járvány befejeződéséért.  A templomot lebontották, valahol közvetlenül a folyó parton állt. A kép számára épült a S Maria in Campitelli. Ez Carlo Rainaldi főműve, az építése elég hosszú ideig, 1662-től 1728-ig tartott.  Összetett homlokzat és különleges alakú templombelső.. Görög kereszt alaprajz, ami a szentély felé nyúlik meg, és az a rész keskenyebb is. Főoltáron a  Mária kép. Körülötte a díszes barokk oltár is Rainaldi műve.