Boarhunter Creative Commons License 2020.04.14 0 1 41395

A fuzárium gombák termelik(többek között) a mycotoxinokat. Búzánál a DON az érdekes, elsősorban erre szoktuk vizsgálni. A hőkezelés szvsz. nem tünteti el. Takarmányozási célra léteznek toxinkötők de tudtommal emberi táplálkozásra nincsenek engedélyezve.

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a toxinok 75%-a a maghéjban található...vagyis mennél jobban eltüntetik a maghéjat, annál kevesebb toxin lesz a lisztben. Ezért nem akkora buli a teljes kiőrlésű liszt-máramennyiben valóban teljes kiőrlésű és nem valami színezéknek köszönheti a barnaságát. A korpát a parasztember is a jószággal etette meg, aztán valami marketingzseni kitalálta, hogy jó drágán el lehet adni a hiszékeny embereknek csak kell hozzá egy jó történet. Innen jött az egységsugarú felhasználói hülyeség amely a fehér lisztet már egyenesen méregnek tekinti, nem gondolván végig, hogy a "teljes kiőrlésű"-ben is benne van a fehér liszt, meg még egy csomó egyéb amit nem biztos, hogy meg kellene enni.

Sajnos "táplálkozási tanácsadó" bárki lehet, az is, aki tavaly még okj-s kozmetikus volt, három éve meg bolti eladó. Aztán szokás szerint a leghangosabbra figyelnek...

Előzmény: Balage-81 (41394)