Alpári Gnác Creative Commons License 2020.04.14 0 0 56

Egyetértek, ezért is mondtam, hogy alapvetően jók a karakterek még akkor is, ha egyelőre egyik sem szimpatikus.

 

Az HBO utóbbi idők legjobb sorozata az Utódlás, abban nem csak hogy nem szimpatikusak a karakterek, de kivétel nélkül mindegyik alávaló gazember, akiket úthengerrel kellene bele taposni az aszfaltba.

És úgy ilyenek, hogy közben emberi ésszel felfoghatatlan anyagi erőforrásokkal rendelkeznek, olyan szinten gazdagok, hogy az kívül van egy normális ember értelmezési tartományán.

 

Igaz, Ludmann-féle gengszterek jelenleg nincsenek, de ha egy-kettő valahogy túlélte volna az elmúlt 10 évet, az pont ilyen lenne.

 

Anna viselkedése is teljesen valós, nem nézi ő hülyének, vagy fasznak a többi embert, csak ezzel kompenzálja, hogy egy pénzes család sarjaként egy borsodi kocsmában kell felszolgálnia és lázad az egész világ ellen. Csak a lányát érzi olyannak, ami valóban az övé, érte tenne meg bármit, illetve hát majd meglátjuk, meddig is megy el...

 

Berta hideg távolságtartása a családjától sem lehet véletlen, csak eddig még nem tudtuk meg, min alapszik. Sokszor amúgy egészen pitiáner ellentétek, vagy félreértések tudnak teljesen elfajulni.

 

Anna anyja is érdekes, mert nem tűnik tipikus panelprolinak, ahhoz túl sok a könyv a lakásában.

 

Az orvos az, aki valójában megtestesíti a mai tipikus parvenü nyálas kis pöcsfejeket, akinek minden az ölébe pottyant és soha sem kellett felelősséget vállalnia semmiért.

 

Hát, kiderül, hova futnak ki a karakterek, de szerintem nagyon is jól skiccelték fel őket, talán kicsit vontatottan, egy mai amerikai sorozatban eddig egy rész alatt jutottunk volna el.

 

Előzmény: Dávidking (55)