Dávidking Creative Commons License 2020.04.13 0 0 55

Az utóbbi években kevés sorozatot követtem, magyarokat meg végképp nem. Ez viszont ígéretesnek tűnt a bemutatók alapján. Az első két rész alapján egy kifejezetten színvonalas széria elég nézünk, itthoni viszonylatban legalábbis mindenképpen. Az alapötlet jó, a sztori érdekes. A színészek is oda teszik magukat.  A karakterek viszont nem valami szimpatikusak.

Lehet, hogy most sokan meg fognak lepődni, de akivel én a legjobban azonosulni tudok az Ludmann Zsolt. Sajnos sokan csak az agresszív állatot látják eddig benne, pedig ez a karakter jóval árnyaltabb. Nem saját érdekből cselekszik, átérezhetőek a motivációi. Imádja a feleségét, csak boldogok akarnak lenni. Gyereket akarnak és ő mindent megtesz ezért. A módszerei vitathatóak, és az indulatkezeléssel vannak problémái. Viszont ha igazán a mélyére nézünk a dolognak, az egyetlen bűne a két rész alatt, hogy haragszik egy olyan emberre akire valószínűleg mindannyian haragudnánk. 

Dr. Széphelyi Zoltán egy nárcisztikus, arrogáns seggfej aki puszta karriervágyból kísérleti nyúlnak használja a pácienseit. A hibáit beismerni képtelen. Folyamatosan másra tereli a felelősséget. De annyi gerinc sincs benne, hogy legalább a szemébe nézzen és bocsánatot kérjen attól akit megkárosított. A sima modorú, negédes stílusával jól tudja manipulálni az embereket, de Ludmannban emberére akadt.

Anna tipikusan jelképezi a hozzá hasonlók minden negatív tulajdonságát. Szerinte mindenki egy fasz. A főnöke, az exe, a családja, mindenki csak ő nem. Gondolkodni és felelősséget vállalni persze nem képes. A Budapesttel való ismerkedés első állomása az volt, hogy összefeküdt az első fiúval akit meglátott. Ez is mindent elmond róla. Amúgy elég komoly, hogy egy egész jó csajból milyen könnyen ki lehet ölni minden szépséget, és vonzalmat.

Berta nekem nagyon rideg. Elég érzelemmentesen viselkedik, és ezáltal nem is szimpatikus. Úgy tűnik, hogy kicsit túlzottan is magas lovon ül. Az például kifejezetten vérlázító, hogy mennyire leszarja a saját rokonát, és hogy ennyire közömbösen viselkedik vele.

Kata még egy reményteljes szereplő. Eddig keveset láttunk belőle. Leginkább csak sírni láttuk, de ahogy például a második részben leszúrta Széphelyit bebizonyította, hogy van ott erő, és tartás. Kíváncsi leszek, milyen irányba fog menni a karakter. Csak szerencsétlenül sodródik, vagy kavarni is fogja a béranyás szálakat.

Összességében az első rész szépen lerakta az alapokat. Volt esemény, és feszültség dögivel. A második részben nem igazán haladt előre a cselekmény. Inkább a karakterek lelki világában, és egymással való viszonyaikban mélyedhettünk el. Ezt viszont fantasztikus jelenetekben. A sznob párocska, és Anna vacsorája valamint amikor Kata összeomlott Ludmann karjai között, nagyon erőteljes jelenetek voltak.