flyOrDie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 111
Robin:

"akkor sem szeretném, ha rendelettel szabályoznák, hogy milyen állat tartására, gondozására vagyok képes. Aki ott ül az semmit sem tud rólam - és a rendelet mindenkire vonatkozik(na)."

:-) Ez pedig már csak így szokott lenni, ha nagy tömegű ügyről van szó, minden szabályozás egyúttal az egyén korlátozása is. És biztos vagyok benne, hogy te sem szeretnél anarchiát...

Gondolom te sem szeretnéd, ha bárki, feltételek teljesítése nélkül hordhatna fegyvert, vezethetne autót, végezhetne gázszerelést, lehetne bíró, végezhetne műtétet... lerakhatna közterületen hulladékot, üzemeltethetne légkalapácsot... :-)

Pedig ügye leginkább én tudom megítélni, hogy mennyire tudok autót vezetni, nem pedig a vizsgabiztos. Vagy mégsem? Hogy is van ez? :-)

"Két vaknak két vakvezető kell"

??? ne tételezzük fel már az önkormányzatról, hogy az volt a célja, hogy borsot törjön a kutyások orra alá. Az a cél, hogy a kutyások (tisztelet a kivételnek, mint valószínű te is) ne szúrjanak ki a másokkal - ilyen egyszerű ez. A két vaknak nyilván lesz két vakvezető kutyája, akár benne van ez most a rendeletben akár nincs. És ha a kutyások kötelezettségeket vállalnának, akkor biztos vagyok benne, hogy meg tudnának egyezni az önkormányzattal, és megszűnne a rugalmatlan létszámkorlát.

Előzmény: Robin (108)