lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 134
A focirol:
Ezt a masik elsullyedt topicba irtam, de ide is atmasolom, kicsit kiegeszitve

Egy vasarnap esti, a meccsel kapcsolatos szemelyes elmenyem:
Jottunk vissza Szekelyudvarhelyrol Bp-re a magyar rendszamu autommal. Banffyhunyad kornyeken leelozott egy nagy
auto (merci-bmw??) B-betus azaz bukaresti rendszammal, az autoban fiatalok ultek (biznicarok??), es mikozben
elhaladtak mellettem, a letekert ablakon kitett kezuk ketto ujjat (mutato es kozep---V alakban--- VICTORY) felfele
iranyitva mozgattak villongattak es duddantgattak majd gazra lepve elhuztak.
Nehezen, de sikerult megfejteni a mondanivalot: A ket ujj a ket golt szimbolizalta amit a magyar csapat kapott. A V
betu pedig a roman csapat gyozelmet jelentette..... En elegge humorosnak talaltam a dolgot, es jot derultunk az
autoban, mert hat sajnos igazuk volt.....
Es a ketto ujj V alakban megis humorosabb mint az egy kozepso ujj felallitva....
(Egyeb jelzesek: Az automban ulo ismerosom elmondta, hogy roman kollegai a magyarok altal rugott zero golt pedig
ugy mutattak, hogy a mutato es huvelyk ujjukbol kort formaztak, amibe a masik kezuk mutatoujjat ki-be huzogattak.
egyertelmu a hasonlat...)

Mindenesetre, ami elszomorito, hogy a politika mennyire raul ott a focira.

Megegy romaniai foci-elmeny:
Tavaly a roman-angol meccs idejen eppen Bukarestben voltam.
Fura volt: neztuk a TV-ben a meccset, es gol eseten minden ferfi az ablakhoz vonult es uvoltott ki az utcara (mint allat) a nyitott ablakon keresztul:
hogy goooooool, meg Romaniaaaaaaaa!!! kb. ot percen keresztul.
A meccs utan es egy hatalmas fiestaban volt reszem (mint Pesten szilveszterkor): trombitak, ital, tomeg, enekles,
mamor, dudalas, petardak, tuzijatek, roman trikolor, stb.
Egeszen hajnali 5-ig tartott az unnep.
Meg a rendorok is behuztak a farkukat.... A tomeget kontrollalni nem lehetett....Ismeroseink meg joval a meccs elott
felhivtak a figyelmunket, hogy a magyar rendszamu autot tegyuk biztonsagos helyre (Hilton parkoloja) mert ha a
romanok nyernek akkor konnyen bajban lehet az auto, de ha veszitenek, akkor feltetlenul.

Mindenesetre tudomasul kell vennunk, hogy a romanok temperamentumos latin (es balkani) nepek, ahol az erzelmek (pl. nacionalista) sokkal intenzivebbek. En nem latok ebben semmi kivetnivalot. A baj az, ha a politika is komolyan rajatszik erre. (kesobbiekben lasd a hazai kormanypartok focipolitikaja).

No csak ennyi...
Lalcus

Előzmény: czimbi (131)