andzsin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 111
Rolling:

Szerintem tul sok az un. veletlenek osszejatszasa. ha mondjuk 5-6 megmagyarazhatatlan dolog lenne a piramisok korul, akkor az renddben lenne, de legalabb 100 dolgot fel lehet sorolni a piramisokkal kapcsolatban, ami valahogy furcsa. Ennyi veletlen mar nekem is tul sok. Es hangsulyozom: egy japan tudoscsoport, akik koztudottan precizitasmaniasok, kiszamolta a piramis megepitesenek lehetosegeit a mai technikaval es azt mondtak, hogy elvileg lehetseges, gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Tehat meg a mai technikat es valaszut ele allitja!!! Gondoljunk csak bele, hogy 150 tonnas koveket emelgetnek daruval, meg ma sem tudnak 2 percenket egyet a helyere tenni! Es az a tobb brigad hogyan dolgozott, kerdem en? Hogyan cipeltek fel a koveket? Ugyanis a rampa-elmelet mar megdolt, ugyanis annyi fold es homok nincs a sivatagban, amennyi fold ahhoz kellett, hogy a rampat megepitsek, ez nagyobb tomeg lett volna, mint maga a piramis! Lassuk a csuszka-elmeletet: azt ontozni kell: naponta 120000l viz kellett volna hozza? A Nilusbol hordtak vodrokkel? Nevetseges.
Arrol meg nem is beszeltunk, hogy nincs torteneti elozmeny! Egyszercsak kinott a foldbol egy masfelszaz meteres tokeletes epitmeny. Mert a szakkarai lepcsos-Dzsoszer, meg a Sznofru piramis nem tekintheto un. gyakorlopiramisnak. Mennyi ido kellett, amire mi egy nyamvadt felhokarcolot fel tudtunk epiteni? Kb. 500 ev folyamatos technikai fejlodes. De Egyiptomban ennek nyoma sincs? Hol vannak az elodok piramisai? Egyaltalan hol vannak az elodok? Menesz elottrol a regeszet csak szetszort nepcsoportokkal tud dobalozni, akik halasztak-vadasztak-gyujtogettek. Es ekkor csak elobukkan a teljes matematikai-csillagaszati-orvosi..stb. tudasanyag? hogyan? honnan?
Arrol nem is beszelve, hogy az egyiptomi papok Herodotosznak mutattak egy olyan kiralylistat, amely 11000 evvel azelottre datalja az egyiptomi allam szuleteset, a papiruszon reszletes felsorolas volt az elodfaraokrol, ezt a tortenelemtudomany hajlamos elfeledni.
Szoval kedves Horatio sok van foldon es egen, amelyrol bolcselmetek meg almodni sem kepes. /Remelem pontos az idezet. Ha nem, akkor bocs Shakespeare./