rolling Creative Commons License 1999.06.08 0 0 109
Kedves andzsin,
el kell ismernem, a részleteket illetően nagyobb szakértő vagy piramis-ügyben, mint én, ráadásul itt a m.helyemen nincsenek is nálam forrásanyagok...

Ne értsük félre egymást, a piramisok fantasztikusak, és nem véletlenül sorolták őket a világ csodái közé. Mégis azt gondolom, hogy a kelleténél jobban lebecsüljük a régi emberek tudását (pl. a régi kínaiak, babilóniak, arabok csillagászati és matematikai ismeretei, stb.). Megkockáztatom, hogy még visszafejlődés is volt a későbbi korok egy-egy szakaszában. Igaz ugyan, hogy az egyiptomi közemberek egyszerű valakik lehettek, de a papok nem, ők el tudták végezni a szükséges számításokat, és meg tudták szervezni az egészen kis momentumokra lebontott feladatsorokat.

Ami a tájolásokat illeti, nem vitatkozom, az egyiptomi vallásban a "nyugat" a halottak égtája volt, ezért építményeik elhelyezkedése nem véletlen. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a Föld (mint pörgettyű) tengelye a piramisok építése idején még nem a mostani Sarkcsillag felé mutatott, tehát a mai égi tájolásokat az időben vissza kell vezetni.

Amúgy kinézetre a ghizai piramisok között nincs olyan nagy különbség, Kephren piramisa majdnem olyan magas, mint a Nagy Piramis. Nem hiszem, hogy az a pár méter sokat számítana a lényeget illetően.

A 3. pontra már leírtam az elképzelésemet, egyidőben nagyon sok "brigád" dolgozott, átfedéses módon.
A 6. pontot nem tartom elképzelhetetlennek. Lehetséges, hogy bizonyos geometriai alakzatokban a sugárzások (pl. kozmikus sugárzás, földsugárzás) visszaverődései és fókuszálódása valóban hat az anyagszerkezetre.

Viszonylag nemrégen láttam egy dokumentumfilmet, ahol a feltételezett régi technikákkal (fa emelőrendszer, és sok ember ereje) megpróbáltak felállítani egy kb. 20 méteres obeliszket, hihetetlen kínlódások és sok kísérletezés után végül sikerült. Az is rémlik, hogy a kőhasításhoz feltételeznek valamilyen forróvizes technikát, de ennek utána kell nézni.
Ja és mégegy, mindenre persze nem tudok válaszolni, :-))), a régi Egyiptom kúltúrája valóban csodálatos és misztikus volt.