Rettenet Creative Commons License 1999.06.08 0 0 82
bajnokféléknek:
mielőtt szólsz, javaslom te is tájékozódj. Esetleg utánna lehetne járni, hogy milyen indioklással vezette be a MATÁV pl a kapcsolási díjjat. Ha ezt megnézi valaki, rögtön láccik, hogy mennyire ellentmond ennek a tarifarendszerük további része. Különös tekintettel a netezőkre(minden x időn túl eltöltött perc költség nélküli bevétel a számukra).
Én azt hiszem, hogy nem kell egy olyan cég pénzügyi érdekeit védeni, ahol a saját bevallásuk szerint is aránytalanul nagy nyereségre tettek szert. Aránytalanul nagy nyereségre pedig csakis olyan módon lehet szert tenni, ahol túlságosan nagy haszonkulcsal dolgoznak. Ehhez talán még közgazdásznak sem kell lenni.
Arról már nem is beszélve, hogy ha emlékeim nem csalnak, akkor egy távolsági hívás, pláne egy országon kívüli sokkal nagyobb költségekkel jár, mint egy helyi hívás. Több eszközt, több vonalat érint. Ez teljesen logikus. Viszont az árképzésük alakulása egyértelműen azt célozza, hogy a helyi hívások emelésével akarják megfizettetni a távolsági hívások többletköltségét. Nem mondom, hogy ne tegyék, mert ez az elfogadott eljárás. Csak az a lényeg, hogy arányosan és megfelelő keretek között tegyék.
Az meg aztán teljesen nevetséges, hogy ha ingyenes lenne egy adott telefonvonal, akkor bérelt vonal helyett azokon kommunikálna mindenki. Talán technikai szempontból nem ártana utánnanézni annak, hogy a két vonalfajtán mekkora sebesség valósítható meg. Ha valakinek erről fogalma sincs, akkor talán nem kellene vagdalkoznia.

És persze még lehetne folytatni ezer dologgal a sort, de nem sok értelme van, mert amíg hiányzik a felfogó fél addig csak szélbe szórt homok az egész(egy lónak hiába akarom elmagyarázni mondjuk a kávéfőző működési elvét, úgysem érti meg).