Törölt nick Creative Commons License 2020.04.10 0 0 85732

Nagyon koszonom a sok tanacsot.

 

A buckara latatlanban arra tippelek, hogy sokan felnek, hogy a tobol elfolyik a viz es elaztatja a korulotte levo foldet.

 

Kozben csinaltam egy skiccet, a keretek a keritesek, a kor a fa torzse, ami a teljes teruletet beboritja.

A potencialis to terulete a negy teglalap, de pont ezert kerdezgettem itt, mennyire kell lecsokkenteni, amit sokan sajnos nem ertettek meg, igy felesleges vita lett a vege.

Raadasul bennem is a teglalap maradt meg, es megfeledkeztem rola, hogy a to az nem medence, nem szabad derekszogu sarkokat kialakitani.

 

A lenyeg, hogy a kepen lathato kis teglalap a potencialis helye a tonak, az alapjan elkezdhetem majd az alakzatot tervezgetni.

Kerdes, hogy szimmetrikus legyen, vagy egyik oldalan sekely es csak egy helyen legyen egy mely pontja, hogy oda ulepedjen az iszap, konnyebb legyen tisztitani, hiszen kicsi lesz, talan evente kell majd tisztitani.

 

Amint korabban emlitettem, a nap idonkent besut a kertbe, aminel most ugy tunt, a fa es a fatol jobbra levo kerites jelenti a korlatozast, igy a napsutes a kis teglalag bal also sarkat eri talan ket-harom oran at, de csak delutan.

 

Azon vacilalok, ha a teglalap alja sekelyes lesz, akkor a bal also sarkot ero napsutes a nyaron azt a reszt felmelegitheti, es akkor jelentos homersekletkulonbseg alakulhat ki a to tobbi reszehez kepest, ami talan enyhe, de termeszetes keringest eredmenyezhet, mivel kicsi a vizfelulet.

 

Szurot mindenkeppen javaslok majd beletenni, egyben olyat, ami felnyomja a vizet es visszacsorgatja, igy a levegoztetest is megoldja, ami pici tonal, mint egy akvariumnal, nagyon fontos.

 

A levelek ellen madarhalot mar eleve beterveztem, keresem a megoldast, hogy ne tartok, hanem a fa agairol lelogatando kampok vagy egyebek tartsak.

 

Minden egyeb otletet, tanacsot szivesen fogadok, mert elvileg mar holnap neki kell allnom a megvalositasnak, es jo lenne minel gyorsabban jo megoldast talalni, es elkerulni a menet kozbeni modositgatasokat.

Előzmény: ZsuR (85729)