ötfelezős Creative Commons License 2020.04.09 -2 0 2703

Biztos mindenhez hozzá lehet szokni, én idegenkedve nézem a 6 collosokon azt a három szót, ami egy sor. Az alább említett Pocketbook 740-es ebből a szempontból tök jó. Kisebb, mint az elődje (mármint az ugyanakkora képernyőn kívüli rész markánsan kisebb), ugyanakkor szinte hihetetlenül pehelykönnyű is. 10 collosból csak tabletem van, azt nem volt jó tartani, ma már nem olvasok rajta.

Nekem meg az nem okoz problémát, hogy 2-4 naponta bedugom a madzagot, és rátöltök valamit, illetve az olvasottakat alkönyvtárba rakom.

Ennek a 740-esnek egy kellemetlen újítása lett, megspórolták a jack aljzatot, így nem szabad elveszteni a hozzá adott ficli 6 cm-es kábelt, ami az adat dugó - jack aljzat konverzió. Már, ha valakit érdekel a felolvasás rajta, vagy a zenehallgatás.

És hát, bár a megbízhatósága sokat javult (az első volt/van nekem, ez meg a harmadik generáció), valahogy nem hülyebiztos a szoftvere. Igaz, csak apróbb problémákkal találtam magamat szembe, egy könyvben például hihetetlenül apró volt a betű, és ugyan át lehetett állítani, de mégse. Azaz a menüben vette a parancsot, jelentette, hogy nagyobb a betű, de a képernyőn meg ugyanakkora maradt. Ezt át kellett alakítanom Wordbe, majd ott betűtípust váltani, aztán vissza epubba, és akkor vette az adást. Volt, amit egyszerűen nem lapozott - de más formátumban meg kezelte. Aztán volt olyan is, hogy elaltattam, látszólag nyugovóra tért, majd két perc múlva feléledt. Ezt még egyszer megcsinálta aznap este. :D Elalvás előtti letételnél elég meglepő élmény. :D  Az Edigital honlapon végignéztem a Pocketbook gyártmányok vásárlói visszajelzéseit, hát volt egy-két ilyen jellegű megjegyzés. Viszont olcsóbb, és egyik barátom már a Kindle-t is lefagyasztotta, szóval az sem teljesen hülyebiztos. (Ez a barátom esküszik a Kindle-re, a 6 collosra, amit 4 vagy öt éve használ éjjel-nappal, de mikor meglátta a nyolc collos képernyőt, önkéntelenül is rögtön azt mondta, kell nekem is egy ilyen. :) )  A 8 collos az nagyon okés nekem, csak abból már nemigen van választék. Hát így adta magát  kis rizikó, meg  a Pocketbook.

A világítás az valóban fontos. Sokkal több szemrongáló sötét hely van, mint szemrongáló világos.