Apolonia Creative Commons License 2020.04.09 0 1 298

Tisztelt Országos Tisztifőorvos Asszony!

Sajnálattal látom, hogy a rosszindulatú közvélemény ismét kikezdte Önt az mai Operatív Törzs beszámolón Wass Albert (Márai Sándor) idézete miatt!

A nagyobbik probléma meglátásom szerint viszont az, amit a mosogatószivacsról mondott! A helyzet az, hogy már 30 évvel ezelőtt is azt tanították az egészségügyi szakközépiskolákban, hogy a beteg fürdetéséhez és mosogatáshoz se használjuk a szivacsot, mert annak szerkezete nagyon alkalmassá teszi őt a kórokozók tenyészetéhez. Manapság, ha az ÁNTSZ munkatársai megjelennek egy intézményben, a konyhában az első dolog, amit megnéznek, hogy színkódok szerint vannak-e a mosogató rongyok, és van-e valahol eldugva szivacs. 

Tisztelettel kérdezem Öntől, hogy akkor ezek után a közétkeztetésben is a szivacsot fogják ajánlani? Például olyan intézményekben, ahol a párakapun kiáramló pára hőmérséklet ellenőrzési lapját is ellenőrzik? Vagy az idősotthonokban, ahol szegény gondozottaknak a koronavírus mellett a rühösséggel is meg kell birkózniuk? Arra is jó lesz majd a szivacs? Esetleg az elmúlt 30 napban megváltozott a protokoll?

 Nagyra értékelném válaszát!