devnull Creative Commons License 1999.06.07 0 0 9
Gesztike,

1. olasz tésztát
- bármilyen formájú és méretű olasz tésztát felteszel fôzni a villanyrezsón
- paradicsomot apró kockákra vágsz, beteszed egy nagyobb tálba, sót és (oliva)olajat töltesz rá, majd megszórod különbözô fűszer-füvekkel (rozmaring, bazsalikom kötelezô, lehet még oregano, zsálya, petrezselyem, kakukkfű, bármi; frissen vagy szárítva. Fokhagyma, ízlés szerint.
- a közben megfôtt tésztátleszűröd, beleteszed a fűszeres-paradicsomos tálba, és összekevered

2. Hongkongi csirkét

- felteszel fôzni a villanyrezsón személyenként egy zacskó elôfôzôtt rizst
- csirke (vagy pulyka) mellet (mellfilét) apró kockákra vágsz, leteszed egy tálba, pici citrom (narancs, ananász, stb) levet töltesz rá, ráreszelsz/rászórsz egy kis friss vagy szárított gyömbért, + majoránna, kakukkfű, bármi ilyesmi
- felvágsz kis kockákra egy fej zellert
- addigra éppen megfôtt a rizs, leveszed a rezsóról
- egy palacsintasütôben olajat forrósítasz a rezsón, mikor már pattogva serceg akkor beledobod a zellert, mikor már aranyszínű a zeller akkor beledobod fűszeres húskockákat és azokat is pirosra sütöd
-addigra éppen kicsepeg a víz a rizses zsacskóból
- össze is lehet keverni a rizzsel, mellé is lehet tenni

vegetáriánus változat: csirke helyett cukkini, padlizsán, zsenge tök vagy patisszon, ugyanúgy kockára vágva; esetleg mindez keverve

Ezerféleképpen készíthetô, 25 perc alatt megvan.

Jóétvágyat kíván
devnull