Akiko Creative Commons License 1999.06.07 0 0 396
Kedves Hacsek!

Azért a helyzet nem olyan rossz, mint amilyennek látszik, csak bizonyára az előző pár mondatomból ezt nem lehetett kihámozni. A tetőtér beépítésre érvényes építési engedélyem van, a megfelelő tervvel, amiben az ÉPÍTÉSZ TERVEZŐ 10 cm szigetelés vastagságot írt elő - 1997-ben.
Az elmúlt hónapban több vállalkozót - építőmérnököket és vállalkozásukat, akik az egész lebonyolítást vállalnák - "megfuttattam" árajánlat, átfutási idő, megoldások stb. miatt.
Ezeket neveztem "szakembernek", akik a helyszíni szemle alapján mondták a különböző szigetelési vastagságokat, annyiban azonban - egymástól függetlenül - ugyanaz volt a véleményük, hogy a 10 cm kevés.
Nekik az első kérdésük az volt, hogy le lehet-e szedni a cserepet a szigeteléshez, amire a válaszom mindig az kellett legyen, hogy nem, mert nem engedi a hatóság. A hőszigetelő anyag Telmineral (Rollisol, Uniroll).
A tetőtér max. belmagassága 8 m, a tető 45 fokos.

Szóval, pillanatnyilag ott állok, hogy ki kell választanom a kivitelezőt, és a választás egyik igen fontos szempontja, hogy a szigetelés megfelelő legyen, még a nyári 35 C-ban is. Na meg persze az ár is.

Előzmény: Hacsek (393)