bbfan1 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 265

Tovább keresgéltem társasház ügyben, hogyan is megy a folyamat és hogy valami bíztatót is találjak. 

 

A földhivatak továbbra is dolgozik:

 

https://jogaszvilag.hu/foldhivatali-ugyintezes-koronavirus-idejen/

 

Korábban küldtem egy linket. A földhivatal társasház alapítóval kapcsolatban az ügymenet itt is lekövethető: 

 

http://www.foldhivatal.hu/content/view/17/26/

 

Az ügyintézési idő az iktatástól ketyeg. Ami itt érdekes, ha egy nap több kérvény is bemegy, akkor a kérelem elkészítése alapján osztják be az ügyek sorrendjét. Ezt alapul véve beütöttem próbaképpen egyel kisebb ügyszámot, mint a miénk és ez alapján aznap futott be egy másik kérelem, ami befejeződött és akkor vette fel egy ügyintéző a következőt, a miénket (március 26). Remélem ők ott bent nem innentől ketyegtetik a három hónapot, de hivatalosan az iktatástól ketyeg. Talán az adhat reménykedésre okot, ami igazából az építőiparra általánosságban rossz, hogy az építkezések lefagytak, ahogy olvastam, nem adnak ki használatbavételi engedélyeket hatósági ellenőrzések hiányában, amik most mind lelassultak a vírus miatt. Igy talán a mi ügyünk gyorsulhat, ha más nagyon nem érkezett/jön be március óta.

 

Eddig nem találtam egy átfogó dokumentumot, hogyan is mennek a dolgok, de most végre megvan. A metrodom honlapján van egz teljes tájékoztató. Ezt nagyjából a miénkre is rá lehet húzni, mi hogyan, miért történik. A 10.3 és 11.2 pontokat ajánlom elolvasásra. Amit kiemelnék, hogy ez alapján a társasház alapítás 2-3 hónap és az albetétek létrehozását is tartalmazza:

 

https://metrodom.hu/upload/sub_files/1523889910_7788_metrodom-ugyfeltaj20180308web.pdf

 

De ez a doksi minden technikai megoldást leír, hogy mennek a dolgok, aztán remélhetőleg ezeket be is tartják a Divinus esetében is.