nistelrooij Creative Commons License 2020.04.07 -1 1 135564

Legalább a kritikákra észrevették magukat a Pool fejesek. Idióta húzás volt, anyagilag nem nagy spórolás, PR szempontból katasztrófa, nem is értem hogy gondolták. (azt hinné az ember a Suarez pólók PR problémából tanultak)

 

Unitednél egy hete úgy döntöttek nem passzolnak senkit az államra, most hétfőn Woodward erről levelet is küldött mind a ~900 alkalmazottnak. A játékosokkal kapcsolatban sem lesz csökkentés, sem halasztás. Azt tervezik Solskjaer és Maguire az egész keret nevében 30%-ot felajánlanak kórházaknak és egyéb szociális szervezetek számára. Még a zártkapus Linz meccs előtt is fizették a jegyeket, utazási, hotel költségeket a drukkereknek. Egyelőre jól kezeli a rendkívüli helyzetet Woodward/Glazerék.

 

A PL-ben klubonkénti alapon kezdik hamarosan a tárgyalásokat a játékosokkal a fizetés helyzetről, melyik mire képes anyagilag, valahol bizonyára halasztás lesz, máshol csökkentés.

 

Az UEFA szeretné a szövetségek ne hozzanak idő előtt döntéseket. A belgák azt mondták ha június 30-ig nem lehet lejátszani a maradék meccseket, akkor asztalnál hirdetnek eredményt és a Brugge kapja a címet. Az UEFA még reméli júl-aug be lehet fejezni, ezért szóvá is tette Ceferin a belgáknak a BL-EL indulást, még tárgyalnak. Ugyanakkor a Pool kapcsán azt mondta akár zártkapuval vagy asztalnál odaítélve megkaphatnák a címet, ha a helyzet úgy hozza. A belgák most ezzel kicsit előreszaladtak, viszont lehet ők gondolják reálisan? Hiába reméli az UEFA júl-aug újraindulhat, és ne hozzanak még hónapokra előre szóló döntéseket, a vírust nem érdekli a naptár. Jelenleg az a helyzet angoloknál a PM kórházban, Guardiola 82 éves édesanyja sajnos belehalt a fertőzésbe Spanyolországban, olaszoknál se jó még a helyzet általánosan, fociban is sok személyes érintettség három Juventus játékost olvastam akik elkapták. Így jelenleg még a zártkapus folytatás is csak álom. Valószínűleg a tetőzés becslésekre gondolta a belga szövetség is, hogy nem igen lesz így foci nyáron. Az UEFA részéről érthető valamennyire egységes megoldásban gondolkoznak, viszont az se fair BL-EL indulásnál hátrány érne egy bajnokságot mert korábban hoztak meg végleges döntést az eredményhirdetésről. Ki tudja mi lesz 1-2 hónap múlva... még csak a 19/20 szezonról tárgyalnak, a klubok, ligák vezetőinek lehetséges majd arra is kell forgatókönyvet gyártani a 20/21 szezonra milyen hatással lesz a Covid19. Rövidebb BL-EL lebonyolítást csinálni? Hazai kupákat beáldozni csak ifi játékosok nevezhetők FA, ligakupára? A felszabaduló időpontokban csak bajnoki és BL-EL?

 

Előzmény: For-dzsi (135562)