Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 7
Na, szóval.......
feri9
"egyáltalán, vannak ilyenek?"
Azért vannak olyan emberek, akik a szakterületük sava-borsát a fejükben hordják és krízishelyzetben megtudnak felelni az elvárásoknak. Azt, hogy hatalmas szellemi erők szabadulnának fel vagy mindent beborítana a káosz, még csak sejteni sem lehet. Valószínüleg mindkettőre számítani lehetne, mert ezek az erők most is egymásnak feszülnek, az akarás és a nihilizmus mindig jelen van közöttünk. Lesznek akik a megpróbáltatások terhe alatt összeomlanak, de lesznek olyanok is, akik a felelősségüket felismerve alkalmazzák és továbbadják a bennük felgyülemlett tudást. Egyébként, én még az általad jósolt regresszió mértékében sem vagyok annyira biztos. (nyugodtan nullásozzál, nekem tetszik! :)
nils
Az egyetemes tudás megörökítését elsősorban papíron tudom elképzelni, mert semmit sem tudunk majd kezdeni a mágneslemezeinkkel segédeszközök és tápenergia nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ezek még kiforratlan technológiák, sérülékeny adathordozókkal. A te vinyód is lehet, hogy bekrepál 5 perc múlva. A könyvhöz semmi nem kell csak te és az olvasási készséged. Persze, ha belegondolok, hogy az alexandriai könyvtárban is papíron tartották az ókor összes ismeretét és mi lett a sorsa, akkor...passz!
bnoplwk2
Ha belegondolsz, hogy egy rakás sz@rban is nagyjából megvannak azok az alapanyagok (kiváltképp hasmenés után), ami a testünket felépíti, és mi a retyó helyett a csillagokba repültünk, akkor jogos büszkeség tölt el! Örülök ,hogy emberként élhettem a Földön, hogy megadatott számomra a lehetőség a megismerésre!
Cyberci
Mivel nem vagyok csillagász, fogalmam sincs mekkora az esélye, hogy egy aszteroida vagy egy naprendszerbe "belökött" üstökös találkozzon a földdel, de egy-két utólag bejelentett közeli elszáguldásról már halottam. A Nappal szerintem nem lesz gond, eltekintve attól ,hogy egy "kicsit" előbb lesz vörös óriás, mint amit eddig tudtunk. Egyébként egy Holdat érő telitalálat sem lesz ünnepi látványosság a népeknek.
putyputy007
A világunk alakulásáért mindnyájan felelősek vagyunk, senki nem vonhatja ki magát alóla. A civilizációnk olyanná lett, amilyenné tettük. Néha én is úgy érzem, hogy a tudat önmagát pusztítja majd el, mert az élet ellen dolgozik. Az emberi faj még fiatal, idő kell, hogy magára találjon és felismerje helyét az univerzumban.
----------------------------------------
Éljük túl vagy hagyjuk a francba az egészet veszni?
Mit kéne összegyűjteni, kinek, hogyan, mire és hová?