MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.04 0 0 1610

Anti-Ateizmus lényege

 

Isten = gyűjtőfogalom
1. emberek által teremtett fő mítoszlények
2. egy kényszerképzet

 

Az ateizmus éppen olyan bugyuta dogma, mint bármely teizmus, azaz istenhit.

Itt ezen blogbejegyzésben röviden és memetikai képekkel,

de itt ezen a vitafórumon bővebben is elemzés alá esik a téma:

Ateista logika?! 

 

Azért a legfőbb logikai probléma az az ateistákkal, hogy ragaszkodnak egy elavult és mára már bizonyítottan rossz ideológiához, az ateizmushoz. Az egyistenhívők kényszerképzetéhez igazított istenképükhöz. Lehetne ez másként is. Mert ha elismernék, hogy a tudományos módszertannal meghatározott Isten vansága tudományos tény, akkor ugyebár megbuktak, úgy hogy lényegében még is győztek. Na ezt nem tudják feldolgozni és felvállalni sem. Pedig nem lenne túl bonyolult dolog eldobni egy ilyen célért az ateizmust és helyette mondjuk a racionalista jelzőt használni magukra.

 

Felvetésem logikus és világos, mint a Nap; Mivel nyújt többet az ateizmus, mint a racionális gondolkozás? Ha eldobjuk az ateizmust ettől a racionális gondolkozásban lesz-e változás. Más lesz a kőleves a kő nélkül? Nem lesz más. Ebből következik, hogy az ateizmus egy teljesen felesleges dolog.  A vallási hiedelmekkel szemben ott van a valláskritika, ami szintén nem ateizmus.

 

Annyi féle más izmus létezik, amely sokkal kevesebb konfliktust okoz mint az ateizmus és ráadásul tudományos nézetek mellett is felvállalható. Pölö: empirizmus, racionalizmus, neodarwinizmus, pozitivizmus, tudományos szkepticizmus, logikai pozitivizmus, materializmus, pragmatizmus, ....stb  Innét lehet mazsolázgatni:...

 

bővebben itt

Előzmény: Nemhivő (1609)