kannibál Kovács Creative Commons License 2020.04.04 0 3 398523

És akkor egy további gondolat:

 

A koronajárvány nekem határozottan azt üzeni, hogy nemcsak Magyarországon probléma az, hogy az egészségügy helyett bazi nagy stadionokat építettek a megalomániás tornák miatt, hanem gyakorlatilag mindenütt.

 

Szerény véleményem szerint a futballban például sürgősen le kell állítani az összes megalomániás tornabővítést. Semmi értelme a Nemzetek Ligájának (én már a most ősszel induló sorozatot is lenulláznám, és inkább sorsolnám a hagyományos Vb-selejtezőket). Kártékony a 48 csapatos Vb (elég oda a 32), soha többé nem szabad olyan kontinenstornát rendezni, ahol kis túlzással minden meccs más országban van (most derült ki, mennyire veszélyes a turizmus). Azonnal törölni kell a klubcsapatok világbajnokságát (az egész csak arra jó, hogy a FIFA környékén lebzselő bűnözők, diktátorok és esetenként gyilkosok bukszáját dagassza). Az európai nemzetközi kupák átszervezése szükséges, de nem arra kell koncentrálni, hogy a topligás csapatok még jobban elszeparálódjanak a többiektől (és a végén Kínában játsszák a csúcsrangadókat kétszázezres stadionokban, mert ha nem állítják le ezt a tébolyt, akkor tíz év múlva itt fogunk tartani), hanem az abnormális júliusi-augusztus meccsdömpinget kell visszavenni.

Az arab, orosz és kínai olaj- és egyéb milliárdosokat ki kell füstölni az európai futballból, mert mérhetetlen károkat okoznak. Maximálni kell a játékosok bérét és az átigazolási díjakat is.