Csempa Creative Commons License 2020.04.03 0 0 206205

A Stryd-nak van egy automatikus FTP kalkulációja, amit az erőteljesebb futásokra alapozva végez. Én a tavalyi év 2. felében eléggé vacak edzésmunkát végeztem, aminek egyik fő oka a munkahelyi stressz volt. Ezt december közepétől igyekeztem helyrehozni. Sok alapozással indult, aztán elkezdtem egyre több tempót tolni március végétől. Alakul is az FTP görbe, de messze még a vége:

 

 

Ezt az alapján kalkulálja, hogy mennyi időt töltök adott teljesítmény leadásával egyhuzamban egy-egy futás alkalmából (van ennek némi ösztönző ereje is). Ezt egy nagyon kellemes grafikonon lehet követni, ahol a fehér vonal az általa kalkulált FTP görbe, ami kb 5%-kal szokot a kék fölött lenni, ha szinten tartó edzéseket végez valaki (vagyis stagnál). Ha azt alulról utoléri a mért értékeket tartalmazó kék görbe, akkor fejlődik az ember.

A kék görbe világossága meg azt mutatja, hogy mikori (milyen régi) a mérés (Run Age). A világoskék a 30 napnál fiatalabb (nagyítsd ki, ha érdekel):

A jobb oldalán jelzi, hogy a hozzám hasonló célú, korú futókhoz képest hogyan állok a teljesítmény adataim szerint. Mivel nincs ultra célrtv, ezért a maratoni csoportba tartozom (asszem), de mivel számomra az ultra táv a cél, azért mások a prioritások az edzéseimben, mint egy maratonra készülőnél, így elég látványosan kilógok a csoportomból, van ahol alul, van ahol felül.

Az egyes sávokra kattintva arra vonatkozólag ad tanácsokat, hogy milyen edzéstípusokat kéne alkalmaznom az adott sávban való fejlődéshez.

 

De a 47 se rossz :)))

 

(OKOK, a fene tudja, hogy a Stryd méricskélése mennyire működik, de nagyon motivála amúgy.)

 

Van itt is TSB, hogy (nagyon) tolja túl az ember. Az eddigi tapasztalataim alapján hétköznap nem szabad -20 alá mennem, és hétvégén is csak akkor, ha utána az egész napot semmittevéssel tudom tölteni:

 

A mobil app TSS-t is számol, amit én excel-ben leutánozok. TSS esetén nekem 600-630 körül van az egészséges felső határ, bár jártam már 700 fölött is kicsivel. (Múltkor ezért kérdeztem Pinyót, hátha neki több tapasztalata van már vele...)

Előzmény: Spenót (206201)