dvak Creative Commons License 2020.04.03 0 0 85670

-Tanulás. Valóban azért kutakodok, mert magam szándékozok mindent csinálni.

-Fóliázás. Ezen nem fogok spórolni az ésszerűség keretein belül, már ha egy 1,5mm vastag PVC fólia és egy minőségi vastag geotextília annak számít.

-Mélység. Vannak már helyszínrajzaim, metszeteim, a tó méretét, formáját, mélységét illetően, ill lemodelleztem eredeti méretben is a leendő helyén. A kivitelezést illetően vannak még homályos dolgok, egyes részletek kidolgozását illetően (pl partszegélynél nem akarok fóliát látni, vagy az ellaposuló mocsár rész és a partvonal vonalának kialakítása)

-Irreális elvárások. Ilyenek nincsenek, igyekszem türelmesnek lenni. Viszont! A szűrés kérdése megfogott. Ideális lenne, ha működhetne mesterséges szűrés nélkül a tó és hát anyagilag sem mindegy. (ezt 50-100ezres tételnek kalkulálom + az áramfogyasztás) A kert mérete, azon belül tó elhelyezkedése, maximális mérete adott (kb 5x3m, ca 10m3). Nem biztos hogy tudok akkora növényzetet kialakítani ami önmagában a szűrést meg tudja oldani ( a nyílt víz-növényes részek harmonikus arányát figyelembe véve) Jó lenne ha lenne egy durva arányszám, ami megmutatja hogy hány m3 vízhez hány m2 mocsár/növényzet kell a természetes szűrés biztosításához. Így első körben a mesterséges szűréssel mindenképpen számolok.

-Halak. Koi-t semmiképpen nem szeretnék. Első körben semmilyen halat sem raknék bele, később is inkább őshonos fajokat, amiket pecázásnál hazaviszek. A túlszaporulatot egy pár csapósügér megoldja biztosan, nagyon elburjánzott esetben hadrendbe állítok egy csukát.

Előzmény: bjanos21 (85669)