Sheverush Creative Commons License 2020.04.02 0 0 217978

Azok közül egyiknek sincs ekkora fatalitása, a hospitalizációról nem is beszélve (azok aránya, akik kórházi kezelésre szorulnak). Nem azt kell "megelőzni", hogy elkapd a vírust, (kis túlzással ez olyan mint rák, kár tőle félni, mert egyszer úgyis eljön) hanem hogy egyszerre szabaduljon rá az egészségügyre a cunami. A magyarországnyi (10 milliós) Lombardiában, naponta (!) 4-500-an halnak meg, részben azért ilyen magas számban, mert nem jut intenzív ágy. Inkább nem írom le, hogy HB megyében, a kijelölt járványkórházban, ami a Kenézy, hány intenzív ágy van. És még jönnek a járulékos veszteségek, amik amiatt vannak, hogy pl. ilyenkor minden nem sürgősségi műtétet halasztanak. A Kenézy gyakorlatilag zárva lesz, csak a trauma megy majd ott meg a járványkezelés. (És mi verjük a seggünket a földhöz, mert kb. a lehető legjobb helyzetben vagyunk, ui. van a város másik végén egy centrumkórház nálunk, ahol mehet tovább a hagyományos betegellátás. Ahol egy kórház van, ott egyben kell megoldani a kettőt, ami a betegútvonalak elkülöníthetetlen kereszteződése miatt lesz sok probléma. Budapesten meg hagyományosan kaotikus a rendszer, és a magas népsűrűség okán ott lesz a legnagyobb baj.)

 

Szerintem örüljünk, hogy még ilyen kevesen vannak Magyarországon, és bírják a kórházak. Lehetne ez másképp is, és sajnos lehet, hogy lesz is, különösen, ha elbagatellizáljuk, ne tegyük.

 

Csak az első táblázatot nézzétek meg, az az első, mostani hullám. És bizony jöhet még.

 

https://qubit.hu/2020/04/01/meddig-benitja-meg-a-vilagot-a-jarvany-es-lesz-e-magyarorszagon-is-masodik-hullam?fbclid=IwAR3JTzTBwgNaGNFi3vNxGyTw5wQI1iihad7gp_9x8FPilAQ4bs7WuNGrXns

 

Ez persze csak egy modell.És csak azért nem offtopic, mert a fenti cikkből az jön ki, hogy itt bizony nem lesz ennek 2-3 hónap múlva azzal vége, hogy elindul lefele a görbe és kész, minden megy mint régen.

Lehet, hogy lesznek meccsek ősztől, de hogy zártkapusak, az bizony valószínű. 

Előzmény: ChrisRea (217977)