lazsa88 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 243

Hát titeket sajnos most jól át akarnak (lehet, hogy fognak is) vágni. Az egész arra megy ki, hogy a beruházó továbbra is pénzzel akar lehúzni titeket. Úgy fog ez kinézni, hogy karbantartási költségként ki fog számlázni havonta X összeget. Ebből ha szerencsétek van akkor X/2 összeget tényleg elkölt karbantartásra. Ha nincs szerencsétek, akkor meg nem lesz karbantartás csak fizethettek. Továbbá ha ügyes, akkor azt is megcsinálhatja, hogy ezen összeget ő fogja meghatározni a beleegyezésetek nélkül.
Mindenképpen javaslom, hogy független ügyvéddel nézessétek át az előszerződést és a végszerződés tervezetét. A beruházó ügyvédét felejtsétek el, az nem tőletek kapja a pénzét, ergo nem érdeke, hogy kiálljon értetek.
Az előszerződésnek megfelelő tartalommal a bíróság által is létre lehet hozatni az adásvételit. Viszont ez sajna sok idő, addig a beruházó simán ki tud szúrni veletek. Eladja a lakást másnak, a pénzeteket lenyúlja, a projektcégből kiveszi a pénzt majd felszámolják. Mindenesetre mindenképp konzultáljatok megbízható független ügyvéddel!

Előzmény: mályva19 (240)