RazorX911 Creative Commons License 2020.03.30 0 0 5808

Sajnos nem jó. Amit, anomalia tett ki, meg a máshol is, abból 3 verziót is végigpróbáltam és nem fut le úgy, ahogy kéne. A VC++ 2010 az fent van, ha netán valaki DLL-es hibára gyanakodna, mint máshol. A YT-DL is frissítve, ugyanúgy van. Eme BAT-fájlocska, már a 11.-ik variánsánál tart.

 

Az anomalia által felrakott, ezt a hibaüzit dobja: (47, 5) Microsoft JScript futásidejű hiba: 'undefined' értéke NULL, vagy nem objektum.

 

A többi hibaüzit nem is látom, mert rögvest kilép. Parancssorból futtatva, se jó mindegyik. A legutolsó, az egyből az 'invalid' szekcióra fut, ha Parancssorból futtatom. A korábbiak még bekérik az azonosítót. (A 2.68kB-os vagy kissebbek még jó, a kövérebbek már nem.)

 

Az újabbak, egyrészt, az alábbiak miatt hasalnak el:

 

:valid
if not exist %TEMP%youtube-dl.exe (
powershell -Command "(New-Object Net.WebClient).DownloadFile('https://yt-dl.org/latest/youtube-dl.exe', '%TEMP%youtube-dl.exe')"
)

 

A legutolsóban ez van:

 

:valid
where /q youtube-dl
if ERRORLEVEL 1 (
powershell -Command "(New-Object Net.WebClient).DownloadFile('https://yt-dl.org/latest/youtube-dl.exe', '%~dp0youtube-dl.exe')"
)

 

Itt, a 'powershell'-wn bukik el egyrészt. Másrészt, csak akkor van értelme a youtube-dl.exe-t letöltögetnie a netről, ha nem volna még a gépen fellelhető ez az állomány, akár a BAT-fájl mellett is.

 

Ha, parancssorból futtatom, akkor látom a többi hibaüzit is, az anomalia által felrakott még ezt dobja, az első sorokban írt hibaüzi után kis idővel:

 

[generic] CScript-hiba: A Windows Script Host végrehajtása sikertelen: Requestin
g header
WARNING: Could not send HEAD request to CScript-hiba: A Windows Script Host végr
ehajtása sikertelen. (0x80020102): <urlopen error unknown url type: cscript-hiba
>
[generic] CScript-hiba: A Windows Script Host végrehajtása sikertelen: Downloadi
ng webpage
ERROR: Unable to download webpage: <urlopen error unknown url type: cscript-hiba
> (caused by URLError('unknown url type: cscript-hiba',))

 

 

A Win Vista/7-estől felfelé, egészen más már az oprendszer működése és az összetevőkről nem is beszélve, mint XP-n. Teljesen másként mennek ott a dolgok. Ami, XP-n tökéletesen lefut, gondolok itt példaként, az úgynevezett "Silent Install"-os megoldásra, amik az Simplicity és társai-féle felturbózott XP-né találkozhatott a mezei júzer a 2000-es és 2010-es évek elején. A lényege, ezeknek az, hogy 1 kattintás és az adott program szépen csendben felkúszik a gépre. Akár, egyedileg megírt kis programocskával megtámogatva, gondolván itt az AutoIt-vel megírt szkriptekre, amelyek kompilálás után, EXE-fájlként futtathatók. Jó, pár programnál is saját magamnak is kikísérleteztem ezeket. (AutoIt nélkül.)

 

Egy, példa az Adobe Reader telepítésére:

 

rem ------------ Kötelező rész, ne szedd ki! --------------
set installpath=%~dp0
for /f "delims=: tokens=1" %%i in ("%installpath%") do %%i:
cd "%installpath%"
copy *.reg "%systemroot%regs"
rem -------------------------------------------------------

 

rem Silent Install
AdbeRdr940_hu.exe /sall /rs
taskkill /F /IM msiexec.exe

 

rem Crack

 

rem Registry
regedit /s acroread9.reg

 

rem Parancsikon

 

rem CleanUp

rem Cleantemp
Cleantemp /y /a

EXIT

 

 

 

Bocs, a kis tech OFF-ért.

Előzmény: seci (5805)