HG. Creative Commons License 2020.03.29 -1 1 131283

ezért az idei hajózási szezonnal nagyjából annyi.

 

a Balatonon a fő szezon ugye a nyár, és döntő többségében haza vendégek utaznak a hajókon.

Ezek a hazai vendégek idén jórészt nem mennek oda, mert szállás sem fogja várni őket, (hiszen vélhetően nem lehetnek majd akkor nyitva), mint ahogy étterem sem lesz.

Ettől még a siófoki, füredi stb., mólón hatalmas tömeg lesz, amit aztán majd lezárnak, aztán csak a Tagorén lesz tömeg, aztán azt is lezárják, aztán nem tudom mi, de ez ugye OFF.

 

Ha nagyon nagy szerencsénk van, akkor aug 20-án egy 200 fős hajó 40 főre korlátozva kifuthat sétálni, úgy hogy minden 3. széken ülhetnek az emberek, de ennek vélhetően sem gazdasági, sem egyéb előnye nem lenne, úgyhogy erre sem tennék nagy tétet.

A BHRT állami cég, nekik az élet nagyjából ugyanúgy fog folytatódni jövőre, ahogy idén lett volna (feltéve, hogy addig minden rendeződik epidemiológialag). A néhány kisebb meg vagy tönkremegy, vagy nem.

 

A Duna már tészta, mert a budapesti turizmus főszezon őszelőre esik, tehát addig akár már lehetne is valami feloldás, csak nem lesz, aki felszállna a hajókra... Mert ugye a külföldiek vélhetően nem jöhetnek a zárt határok miatt, a hazaiak meg addig sem szálltak hajóra, amíg szabad volt. Se sétára, se BKV-ra, se semmire.

TALÁN ősszel lehet már pár hajós rendezvény, elhalasztott esküvők, terven felüli temetések, meg céges összejövetelek - már ahol cégeknek van minek örülni. De ismétlem: TALÁN.

 

Itt sok kisebb privát van, nyilván a tartalékok, a hitelek, és ki tudja mi dönti el, hogy túlélnek-e, vagy sem, úgy tudom, hogy a belvízi személyszállítást is bevették a járulék kedvezményes iparágakba. Persze teherszállítás van, így biztos sok magyar hajós ezzel fog élni.

Azt nem tudom még, hogy a Budapestnek fizetendő nem kevés ponton / partfal használati díjakkal mi lesz / mi lett, mert ennek 2020-ra való eltörlése sokat segítene a cégeken.

Mint ahogy az is, ha kb minden 2020-ban lejáró személyi vagy műszaki okmány (parti szemle, üzemképességi, stb.) érvényességi idejéhez hozzáadnának + 1 évet.

 

 

Előzmény: doncike (131280)