Octi19 Creative Commons License 2020.03.28 0 0 30868

Üdvözlöm a kedves topik lakókat!

 

Egy márka topikban tettel fel a következő, ott erősen off-osnak tartott kérdést és ide irányítottak, hogy hátha itt tudtok válaszolni.

A kérdés:

"Adott egy MAN NL222-es busz, amit szeretnénk megvenni egy egyesületként, a gond csak annyi, hogy nem tudjuk a a hazajuttatásának módját. A legegyszerűbb az lenne ha saját kerekein jöhetne, mondjuk egy P-s rendszámmal. (rendszámot jogszerűen tudnánk is szerezni)

A gond csak annyi, hogy sehol nem találok infót arra vonatkozóan, hogy milyen kritériumoknak kell még teljesülnie (a működő világítás, fék, és úgy általában országúti menetre alkalmas műszaki állapot mellett) ahhoz hogy egy sofőr beleüljön, persze miután felpattintotta rá a P-s rendszámot és elvezesse 200-250 km-re.

Például kell-e valamilyen okmány (lejárt forgalmi, esetleg külföldi forgalmi stb...), a műszaki állapotot kell-e valamilyen dokumentummal igazolni? Az útdíj hogyan alakul ilyenkor, stb...

 

Lenne esetleg valakinek konkrét tapasztalata ilyesmiben, esetleg ilyen nem szokványos P-s rendszámos járműkategóriában?

Jelenleg sajnos ráér a dolog de szeretnénk azért egyszer majd elhozni. ...és hát a trélerezés az horror összeg lenne..."

Szóval, ha esetleg valakinek lenne ilyen irányú tapasztalata, vagy konkrét tudása, akkor segíthetne a tanácsaival.